Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ ζήτησε σήμερα να διώκονται οι πολιτικές προσωπικότητες ή τα μέσα ενημέρωσης που με το λόγο τους εξωθούν στη βία, μετά το μακελειό στην Αριζόνα που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό μιας βουλευτού.

«Καμιά οργάνωση στον κόσμο δεν είναι περισσότερο στρατευμένη στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου απ’ ό,τι ο WikiLeaks. Όμως όταν γνωστοί πολιτικοί ή επιφανείς εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης ζητούν να σκοτωθούν ορισμένα πρόσωπα ή ομάδες, θα πρέπει να διώκονται για προτροπή σε φόνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Αυτοί που καλούν σε φόνο μοιράζονται ένα μέρος της ευθύνης μ’ αυτούς που πατούν τη σκανδάλη», συνέχισε υποβάλλοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Μετά το μακελειό το Σάββατο στην Αριζόνα, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό 14, η χρήση από ορισμένους συντηρητικούς, μεταξύ των οποίων η Σάρα Πέιλιν, όπως στόχοι και πυροβόλα όπλα για να απεικονίσουν την εκλογική μάχη τους, επικρίθηκε ζωηρά.