Ένας έφηβος από την Οκλαχόμα πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος που καταφέρνει να νικήσει το Tetris της Nintendo, 34 χρόνια μετά την κυκλοφορία του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού. Ο 13xρονος Γουίλις Γκίμπσον δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι του στο YouTube από τη στιγμή που φτάνει στην πίστα 157, προκαλώντας το «κρασάρισμα» του παιχνιδιού.

«Θα λιποθυμήσω, δεν αισθάνομαι τα δάχτυλά μου», ακούγεται να μονολογεί ο έφηβος, ενώ γέρνει στην πλάτη της καρέκλας του.

Του πήρε μόνο 38 λεπτά για να νικήσει το παιχνίδι.

Έως και πριν από μερικά χρόνια, οι παίκτες πίστευαν ότι ήταν δυνατό να παίξουν μόνο μέχρι το επίπεδο 29, σημειώνει το BBC.

Στο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι που δημιουργήθηκε το 1984, οι παίκτες καλούνται να σχηματίσουν γραμμές με «τουβλάκια» που πέφτουν με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα. Το παιχνίδι έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μετά το ντεμπούτο του στο Nintendo Entertainment System (NES) και στη φορητή κονσόλα Game Boy της Nintendo το 1989 ενώ κατέληξε να αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια όλων των εποχών. Δημιουργός του Tetris ήταν ο μηχανικός Αλεξέι Πατζνίτοφ.

Το 2010, ο επαγγελματίας παίκτης Θορ Ακερλουντ κατάφερε να φτάσει στο επίπεδο 30 χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται hypertapping, όπου οι παίκτες κινούν τα δάχτυλά τους με τρόπο που ελέγχουν το χειριστήριο πιο γρήγορα από την ταχύτητα του παιχνιδιού.

Μετά τον Άκερουντ και άλλοι παίκτες είχαν υιοθετήσει το hypertapping και άλλες τεχνικές, δοκιμάζοντας «πόσο μακριά» θα μπορούσαν να φτάσουν – αλλά έως και τον περασμένο μήνα, μόνο συστήματα τεχνητής νοημοσύνης κατάφερναν να κρασάρουν το παιχνίδι.

Ο έφηβος, με ψευδώνυμο «Blue Scuti» στο κανάλι του στο YouTube, παίζει το παιχνίδι μόλις δύο χρόνια, από τα 11, και έχει συμμετάσχει σε διάφορα τουρνουά παιχνιδιών. «Όταν ξεκίνησα, δεν περίμενα ποτέ να κρασάρει το παιχνίδι ή να το νικήσω», έγραψε στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε σχετικά: Tetris: Το διάσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι με το ελληνικό όνομα και το άρωμα… ψυχρού πολέμου