Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 9 τραυματίστηκαν σήμερα σε ρωσικά πλήγματα σε δύο χωριά στην περιοχή της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Δύο ψαράδες έχασαν τη ζωή τους στον βομβαρδισμό του χωριού Μπιλένκε, έγινε γνωστό από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στο Telegram. Πέντε άμαχοι επίσης «τραυματίστηκαν», συμπλήρωσε.

Αυτή η κοινότητα, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων νότια της Ζαπορίζια, βρίσκεται στις όχθες του Δνείπερου, τα νερά του οποίου χρησιμεύουν ως φυσική γραμμή του μετώπου, καθώς χωρίζουν τις ρωσικές από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε μια άλλη επίθεση, εναντίον του χωριού Ορίχιβ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν μεταξύ των κατοίκων, διευκρίνισαν οι αρχές.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγματα στην περιοχή του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής.

Μια 60χρονη υπέκυψε στα τραύματά της έπειτα από έναν βομβαρδισμό στο Βοβτσάνσκ, δίπλα στη ρωσική μεθόριο και άλλες δύο γυναίκες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τρεις γυναίκες, ηλικίας 58 έως 76 ετών, τραυματίστηκαν επίσης σε μια αεροπορική επιδρομή εναντίον του χωριου Γκλουτσκίβκα, έγινε γνωστό από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου.