Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε μια γυναίκα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε με δηλητηριώδη μανιτάρια τα πρώην πεθερικά της, ενώ ο πρώην σύζυγος γλίτωσε τη τελευταία στιγμή, αλλά επιβίωσε και από πέντε παρόμειες απόπειρες.

Η 49χρονη Erin Patterson από την Αυστραλία βρισκόταν σε διάσταση με τον 48χρονο Simon Patterson, όμως διατηρούσε φιλικές σχέσεις τόσο μαζί του, όσο και με την υπόλοιπη οικογένεια του, αναφέρει η New York Post.

Έτσι, πριν από μήνες προσκάλεσε τον Simon και τους γονείς του σπίτι της, για να παραθέσει ένα δείπνο. Στο γεύμα βρίσκονταν οι 70χρονοι Gail και Don Patterson, αλλά και η αδερφή του πρώην πεθερού Heather Wilkinson. Εκεί η Erin σέρβιρε το γεύμα που φαινομενικά αποτελούνταν από απλά μανιτάρια, τα οποία στη συνέχεια αποδείχτηκαν δηλητηριώδη.

Το συγκεκριμένο φαγητό έφαγαν μόνο οι ηλικιωμένοι και όχι η 49χρονη και τα παιδιά της, ενώ ο σύζυγος τελευταία στιγμή δεν πήγε σπίτι, επειδή προέκυψε μια υποχρέωση. Μετά από δύο εβδομάδες τα πρώην πεθερικά πήγαν στο νοσοκομείο με έντονους πόνους και κατέληξαν, ενώ η αδερφή του πεθερού νοσηλεύτηκε με δηλητηρίαση και μετά από λίγο καιρό πέθανε.

Έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι της Erin Patterson

Ο Simon Patterson κατέθεσε μήνυση κατά της Erin Patterson, με τις αρχές να διεξάγουν εξονυχιστική έρευνα. Τελικά, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τους σέρβισε δηλητηριώδη μανιτάρια με στόχο να τους δολοφονήσει. Παράλληλα, με βάση εξετάσεις που έκανα στον 48χρονο και με μαρτυρίες του, θεωρούν ότι η πρώην σύζυγος προσπάθησε να τον δολοφονήσει πέντε φορές το διάστημα 2021-2022 με τον ίδιο τρόπο, αλλά δεν τα κατάφερε, επειδή δεν είχε φτιάξει σωστά τη συνταγή.

Πλέον, η 49χρονη έχει συλληφθεί, ενώ σε δηλώσεις που έκανε αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για λάθος και πως τους αγαπούσε. «Τους αγάπησα και είμαι συντετριμμένη που έφυγαν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ήταν μερικοί από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ».