Ο δικηγόρος Tre Lovell μίλησε στο ET για το πιθανό μέλλον της περιουσίας του Μάθιου Πέρι.
Στον απόηχο του πρόωρου θανάτου του ηθοποιού το προηγούμενο Σάββατο, τα ερωτήματα είναι πολλά σχετικά με τη μοίρα και το μέλλον της περιουσίας του σταρ των «Friends». Την Τρίτη, ο δικηγόρος μίλησε σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να καταλήξει να αποκτήσει την τεράστια περιουσία του ηθοποιού, καθώς δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν έκανε παιδιά.

«Κερδίζει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τα δικαιώματα της σειράς, όλο το καστ τα ίδια βγάζει», είπε ο Lovell, «και αυτό θα συνεχιστεί για όσο καιρό οι σειρά θα προβάλλεται». Όπως εξήγησε ο Lovell, «τα κέρδη από τα δικαιώματα συνεχίζουν ακόμα και μετά το θάνατο κάποιου. Είναι σαν μια υποχρέωση που πληρώνεται στον ηθοποιό και θα συνεχιστεί να πληρώνεται στους κληρονόμους του» σημείωσε. Στην περίπτωση του Μάθιου Πέρι, ο Lovell εξήγησε ότι θα υπάρξει ένας διορισμένος εκπρόσωπος που θα καθορίσει πού θα πάνε τα δικαιώματα του ηθοποιού στο άμεσο μέλλον. Είπε ότι προς το παρόν είναι άγνωστο εάν ο Μάθιου Πέρι είχε κάνει κάποιο καταπίστευμα δίνοντας το δικαίωμα σε κάποιον να διαχειρίζεται την περιουσία του ή εάν είχε κανονίσει μια διαθήκη για να καθορίσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Αν όχι, η περιουσία του θα καταλήξει στους πλησιέστερους συγγενείς του.

«Δεδομένου του γεγονότος ότι δεν είχε σύζυγο ή παιδιά, η περιουσία θα μοιραστεί εξίσου στους γονείς του», είπε ο Lovell και πρόσθεσε πως : «Το πιο πιθανό είναι ότι κάθε βιολογικός γονέας θα λάβει το ήμισυ της περιουσίας». Είπε ακόμα, ότι είναι πιθανό ο Μάθιου Πέρι να είχε προνοήσει ώστε τουλάχιστον ένα μέρος της περιουσίας του να μπορούσε να πάει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για απεξάρτηση.

«Η απεξάρτηση ήταν ένα μεγάλο μέρος της ζωής του. Είχε ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για να επιδιώξει τη δική του ανάρρωση και είμαι σίγουρος ότι αυτό είχε προσωπική επίδραση πάνω του», ανέφερε ο Lovell και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό… επειδή τον απασχολούσε πολύ τον ίδιο». Σε μια συνέντευξη στους New York Times τον Νοέμβριο του 2022, ο Perry είπε ότι «μάλλον ξόδεψε 9 εκατομμύρια δολάρια ή κάτι τέτοιο» κατά τη διάρκεια αρκετών δεκαετιών σε μια προσπάθεια να γίνει νηφάλιος και πήγε σε αποκατάσταση περίπου 15 φορές.