Επιδρομή στο γραφείο και το εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας Harles & Jentzsch, στην πόλη Ίντερσεν, πραγματοποιούσαν σήμερα αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέων, με στόχο να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για το σκάνδαλο με τις διοξίνες.

Η εταιρεία παρασκεύασε τους 3.000 τόνους λιπών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή ζωοτροφών, και οι οποίες βρέθηκαν μολυσμένες με διοξίνη. Εκπρόσωπος της επιχείρησης παραδέχθηκε πως παρασκεύαζε λίπη από ένα λιπαρό οξύ που δεν έχει εγκριθεί για να καταναλώνεται από τα ζώα.

Άλλοι παρασκευαστές ανέμιξαν το λίπος με κόκκους δημητριακών και πούλησαν το προϊόν σε αγροκτήματα.
Στο μεταξύ, το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας παραδέχθηκε σήμερα ότι αυγά που μπορεί να είχαν μολυνθεί από διοξίνη παραδόθηκαν το Δεκέμβριο στην Ολλανδία.

Συνολικά ως 3.000 τόνοι λιπών διατροφής μολυσμένοι με διοξίνη παραδόθηκαν σε 25 παραγωγούς ζωοτροφών σε πέντε γερμανικά κρατίδια, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας.

Τα λίπη αυτά δεν πουλήθηκαν στο εξωτερικό, όμως περίπου 136.000 αυγά προερχόμενα από ένα εκτροφείο που είχε χρησιμοποιήσει μολυσμένες ζωοτροφές, παραδόθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου στο Μπάρνεφελντ, στην Ολλανδία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία που τα παρέλαβε έχει ειδοποιηθεί.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώθηκε. Απ’ όσα γνωρίζουμε, δεν υπήρξαν παραδόσεις σε άλλες χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Χόλγκερ Άιχελε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.