Στην απερίφραστη καταδίκη των επιθέσεων της Χαμάς που προκάλεσαν τον πόλεμο στο Ισραήλ προχώρησαν οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου,  Αντριέν Γουάτσον.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα τις απρόκλητες επιθέσεις της Χαμάς εναντίον Ισραηλινών αμάχων. Δεν υπάρχει ποτέ καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία. Στεκόμαστε σταθερά με την κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τις ισραηλινές ζωές που χάθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις», έγραψε στο Twitter.

Ζελένσκι: Το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα είναι αδιαμφισβήτητο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» της Χαμάς, όπως την χαρακτήρισε, με στόχο το Ισραήλ και υποστήριξε το δικαίωμα της χώρας στη νόμιμη άμυνα.

«Όποιος καταφεύγει στην τρομοκρατία διαπράττει έγκλημα κατά της παγκόσμιας κοινότητας. Όποιος χρηματοδοτεί την τρομοκρατία διαπράττει έγκλημα κατά της παγκόσμιας κοινότητας. Ο κόσμος πρέπει να μείνει ενωμένος και αλληλέγγυος ώστε η τρομοκρατία να μην επιχειρήσει να σπάσει ή να υποτάξει τη ζωή οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή», έγραψε στο Twitter

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε: «Το δικαίωμα του Ισραήλ στην νόμιμη άμυνα είναι αδιαμφισβήτητο».