Ο Λοράν Γκμπάγκμπο και ο Αλασάνε Ουατάρα «συμφώνησαν να συναντηθούν υπό ορισμένους όρους», ανακοίνωσε σήμερα ο μεσολαβητής της Αφρικανικής Ένωσης πρωθυπουργός της Κένυας Ράιλα Οντίνγκα.

Αυτό είπε τηλεφωνικά από την Αμπούζα, την πρωτεύουσα της Νιγηρίας, όπου έφθασε σήμερα το πρωί μετά τη χθεσινή επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Αμπιτζάν μαζί με τους τρεις μεσολαβητές της Οικονομικής Κοινότητας των Χωρών της Δυτικής Αφρικής σε μία ακόμη προσπάθεια για την επίλυση της μετεκλογικής κρίσης στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

Στο Αμπιτζάν, ωστόσο, το στρατόπεδο του Αλασάνε Ουατάρα διέψευσε κατηγορηματικά τη συμφωνία για πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Λοράν Γκμπάγκμπο.

Οι τέσσερις μεσολαβητές θα ενημερώσουν τον πρόεδρο της Νιγηρίας Γκουντλάκ Τζόναθαν πρόεδρο της Οικονομικής Κοινότητας για τα αποτελέσματα της μεσολαβητικής τους αποστολής.

Όπως και η Αφρικανική Ενωση, η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής έχει απαιτήσει την αποχώρηση του Λοράν Γκμπαγκμπό από την εξουσία και έχει απειλήσει με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, εάν δεν αποδώσει η διπλωματία.