Ένας 42χρονος Βρετανός έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από ύψος 300 μέτρων από μια γέφυρα με σκαλιά στα βουνά Dachstein της Αυστρίας. Ο 42χρονος τουρίστας γλίστρησε κατά την προσπάθειά του να ανέβει τα σκαλιά, σε αυτό το δημοφιλές μέρος, όπου οι τουρίστες συρρέουν να βγάλουν μια καλή φωτογραφία για το Instagram.

Το θύμα, που δεν έχει κατονομαστεί, βρισκόταν μόνο του στη διάσημη σκάλα των300 μέτρων όταν αντιμετώπισε πρόβλημα και έπεσε στην κοιλάδα από κάτω, σύμφωνα με το nypost.com. Οι ερευνητές χαρακτήρισαν την πτώση του άνδρα ως ατύχημα και απέκλεισαν οποιαδήποτε εμπλοκή τρίτων, ανέφερε το δημοσίευμα. Δύο ελικόπτερα και πολλοί αστυνομικοί από δύο κοντινά αστυνομικά τμήματα ανέσυραν το πτώμα του άνδρα από το φαράγγι.

Η σκάλα συνδέει το χαμηλότερο τμήμα του βουνού Donnerkogel με το Großer Donnerkogel ή το «μεγαλύτερο» τμήμα του βουνού που περιλαμβάνει την κορυφή των 2.000 μέτρων. Προωθείται ως «το νέο TOP αξιοθέατο στο Zwieselalm για τους λάτρεις της αναρρίχησης» από την τουριστική ιστοσελίδα της περιοχής Dachstein, η οποία σημειώνει ότι η ανάβαση γίνεται σε τέσσερα στάδια με τη σκάλα να περιμένει «ως την απόλυτη εκτόξευση αδρεναλίνης».

Η αναρρίχηση εκεί αναφέρεται ως «σιδερένιο μονοπάτι», μια αναρρίχηση που χρησιμοποιεί ατσάλινα καλώδια, σκαλιά, πασσάλους και σκάλες στις οποίες οι αναρριχητές συνδέονται με ιμάντες για την ασφάλειά τους.

Στο Instagram, χιλιάδες λάτρεις της αναρρίχησης μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την ανάβαση στο τρομακτικό αυτό τουριστικό αξιοθέατο, με ορισμένους να λένε πως είναι η σκάλα από το τραγούδι «the stairway to heaven» («η σκάλα προς τον ουρανό»). Η ανάβαση χαρακτηρίζεται ως μέτρια/δύσκολη και δεν είναι «ιδανική για αρχάριους».

Προβλήματα με τους τουρίστες αντιμετωπίζει η Αυστρία

Αρκετές πόλεις της Αυστρίας έχουν κουραστεί από τους τουρίστες που εισβάλλουν στις πόλεις τους για περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ορισμένες φτάνουν στο σημείο να παρακαλούν να τις αφήσουν ήσυχες.

Τον Μάιο, το μικρό χωριουδάκι Hallstatt έκλεισε τη διάσημη θέα στη λίμνη, αφού οι τουρίστες άρχισαν να καταλαμβάνουν την πόλη για να δουν αυτό που πιστεύεται ότι αποτέλεσε την έμπνευση για αρκετές σκηνές στην ταινία της Disney «Frozen». Ο δήμαρχος Alexander Scheutz δήλωσε ότι η πόλη του με τους 750 μόνιμους κατοίκους κέρδιζε καθημερινά πάνω από 7.000 επισκέπτες που βρίσκονταν εκεί για να δουν τη θέα που ενέπνευσε την «Αρεντέλ» στην ταινία του 2013.