Το άσχημο συναίσθημα που νιώθει κανείς όταν κοιτιέται στον καθρέπτη και αντικρίζει ένα σπυράκι, το οποίο έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του, το έχουμε νιώσει όλοι. Ποτέ ένα σπυράκι δεν είναι καλοδεχούμενο, ωστόσο υπάρχουν και μερικές περιπτώσεις που εμφανίζεται πραγματικά την πιο ακατάλληλη στιγμή. Αν και ξέρουμε ότι έχει συγκεκριμένο κύκλο ζωής, αυτό που θα θέλαμε πραγματικά είναι να εξαφανιστεί αμέσως. Να μην ζήσει στο πρόσωπό μας ούτε λίγα λεπτά.

Αυτό μπορεί να μην είναι ακριβώς εφικτό, μπορούμε όμως να το κάνουμε να εξαφανιστεί κυριολεκτικά μέσα σε λίγες ώρες με τα νέα προϊόντα κατά της ακμής που κυκλοφορούν πλέον στο εμπόριο και είναι σύμμαχοί μας σε αυτή τη μάχη. Και, όχι, εδώ δεν θα διαβάσετε για ασπιρίνη και οδοντόκρεμα.

Σε αυτό το άρθρο, δεν θα μιλήσουμε για επιδερμίδες με μέτριο ή σοβαρό πρόβλημα ακμής, αλλά για αυτό το ενοχλητικό ξέσπασμα του οργανισμού μας με αυτό το ένα, μεν, πολύ ανεπιθύμητο, δε, σπυράκι, το οποίο μπορεί να βγει εντελώς απρόσκλητο μια στις τόσες, για διάφορους λόγους όπως οι ορμόνες ή το στρες. Ωστόσο, ακόμα και τα δέρματα που δεν έχουν πρόβλημα ακμής, για προληπτικούς λόγους καλό θα ήταν να χρησιμοποιούν κάποια ελαφριά προϊόντα με συστατικά που βοηθούν να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που προκαλούν έντονη λιπαρότητα, άρα δυνητικά οδηγούν σε υπερέκκριση σμήγματος και σπυράκια. Το σαλυκιλικό οξύ και η νιασιναμίδη είναι δύο από αυτά τα συστατικά τα οποία βοηθούν δραστικά την επιδερμίδα μας να μείνει πεντακάθαρη και λαμπερή.

The INKEY List Salicylic Acid Cleanser

Αφαιρεί το μακιγιάζ και τους ρύπους μειώνοντας παράλληλα το περιττό σμήγμα και τα σπυράκια.
Εμπλουτισμένο με 2% σαλικυλικό οξύ αυτό το καθαριστικό προσώπου καθαρίζει ακόμα πιο αποτελεσματικά την επιδερμίδα. Συνδυαστικά συμβάλλουν στον έλεγχο της λιπαρότητας, μειώνοντας τα μαύρα στίγματα και την περίσσεια σμήγματος, χαρίζοντας στην επιδερμίδα ακόμα πιο ομοιόμορφη απόχρωση. Περιέχει:

  • 2% σαλικυλικό οξύ για απαλή απολέπιση και αποσυμφόρηση των πόρων.
  • Ένωση ψευδάργυρου που συμβάλλει στον έλεγχο της λιπαρότητας.
  • 0,5% αλλαντοΐνη που καταπραΰνει τους ερεθισμούς.

C-50 Blemish Night Treatment

Eίναι μια θεραπεία νύχτας που καταπολεμά τα σπυράκια. Το C-50 Blemish Night Treatment είναι μια ισχυρή σύνθεση βιταμίνης C και E που συμβάλλει στη μείωση των βακτηρίων στο δέρμα, καταπολεμά και προλαμβάνει τις ατέλειες. Το σαλικυλικό οξύ επίσης βοηθάει στην απολέπιση και την αποσυμφόρηση των πόρων, ενώ το εκχύλισμα λωτού συμβάλλει στην ισορροπία της λιπαρότητας. Περιέχει:

  • 5% stay-c® 50 που καταπολεμά και προλαμβάνει ατέλειες και σπυράκια
  • 2% σαλικυλικό οξύ για απαλή απολέπιση και αποσυμφόρηση των πόρων
  • 0,2% μαντεκασοσίδη με ιδιότητες κατά των ερεθισμών
  • 0,2% εκχύλισμα λωτού που βοηθάει στην ισορροπία των επιπέδων λιπαρότητας της επιδερμίδας 

Peace Out Sκincare

Όλα τα προϊόντα του συγκεκριμένου brand είναι εξειδικευμένα και άκρως αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ακμής. Προτείνουμε:

Peace Out Acne Serum
Το serum κατά της ακμής χωρίς σιλικόνη και άρωμα με εξαιρετικά ισχυρή συγκέντρωση σαλικυλικού οξέος 2% για στοχευμένη δράση και αντιμετώπιση των εξάρσεων ακμής με ορατά αποτελέσματα.

Patches Peace Out Spots
Αυτά τα καταπραϋντικά patches χρησιμοποιούν σαλικυλικό οξύ για τη μείωση των ατελειών, ενώ η βιταμίνη Α επιταχύνει την ανανέωση του σώματος και η αλόη ανακουφίζει από την ερυθρότητα. Η τεχνολογία των πολυμερών βοηθά στην απορρόφηση των ρύπων παρέχοντας μια ασπίδα προστασίας από εξωτερικές ερεθιστικές ουσίες. Από το πρωί έως την επόμενη μέρα, η κηλίδα είναι λιγότερο ερυθρή, λιγότερο τραχιά και σίγουρα λιγότερο ενοχλητική. Σε καθαρό δέρμα, εφαρμόστε έναν δίσκο πάνω στην ατέλειά σας και αφήστε το για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Όταν αφαιρέσετε το patch, τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1

Εξαιρετικά συμπυκνωμένη vegan σύνθεση εμπλουτισμένη με βιταμίνες και μέταλλα για την καταπολέμηση των ατελειών και των ερεθισμών της επιδερμίδας. Η νιασιναμίδη (Βιταμίνη B3), που εμπεριέχεται εν προκειμένω σε μεγάλη συγκέντρωση (10%), ελαττώνει την εμφάνιση των ατελειών και των διεσταλμένων πόρων. Αυτή η σύνθεση περιέχει επίσης άλας ψευδαργύρου καρβοξυλικής πυρρολιδόνης που επιτρέπει τη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος.

Mario Badescu Drying Lotion

Εμπλουτισμένη με τη σύνθεση που δημιούργησε ο Mario Badescu τη δεκαετία του ’60 και φημισμένη για την αποτελεσματικότητά της, αυτή η λοσιόν είναι το απόλυτο προϊόν περιποίησης κατά των ατελειών, ενώ καταπολεμά τα σπυράκια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μια σύνθεση ταχείας δράσης που συνδυάζει σαλικυλικό οξύ, θείο, καλαμίνη και καμφορά και συμβάλλει στην ξήρανση των δερματικών ατελειών κατά τη διάρκεια του ύπνου: γι’ αυτό άλλωστε αυτή η ξηραντική λοσιόν έχει γίνει γνωστή σε όλον τον κόσμο και είναι απαραίτητος σύμμαχος κάθε δερματολόγου.

Επειδή αυτή η λοσιόν σχεδιάστηκε για να δρα ως μια μικρή μάσκα αργίλου για την καταπολέμηση των δερματικών ατελειών, δεν πρέπει να ανακινείτε το μπουκάλι πριν από τη χρήση.

Βυθίστε μια μπατονέτα στο ροζ ίζημα και εφαρμόστε το προϊόν απευθείας στα σπυράκια. Αφήστε το να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξεπλύνετε το πρωί της επόμενης ημέρας.