Αρκετά με τα μαύρα μποτάκια! Η άνοιξη έφτασε και όπου να ‘ναι θα ξεκινήσουμε να φοράμε τα αγαπημένα μας πέδιλα και ανοιχτά παπούτσια που θα αναδεικνύουν το πεντικιούρ μας. Για να ξέρουμε όμως… προς τα πού θα βαδίσουμε, στραφήκαμε στις εβδομάδες μόδας οι οποίες ανέδειξαν τις τάσεις στα παπούτσια που θα κυριαρχήσουν τους επόμενους μήνες.

Κάποιες από αυτές που τράβηξαν την προσοχή μας ήταν οι σαγιονάρες με τακούνια από την πασαρέλα του οίκου Coperni, αλλά και τα πέδιλα με λουριά συνδυασμένα με κάλτσες που λάνσαρε η Victoria Beckham. Για να μη σας κρατάμε άλλο σε αγωνία, παρακάτω θα ανακαλύψετε τις τάσεις της σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 και στη συνέχεια μπορείτε να αποφασίσετε ποια θα εντάξετε στο δικό σας στιλ.

Fancy σαγιονάρες

Κι όμως, οι ψηλοτάκουνες σαγιονάρες που επέστρεψαν δειλά δειλά στη μόδα πριν από λίγα χρόνια, φέτος είναι τάση. Το συγκεκριμένο σχέδιο φορέθηκε πέρυσι στο street style και φέτος κατέκλυσε τις πασαρέλες, με τους οίκους Coperni, Bottega Veneta και Tory Burch να υιοθετούν τις ψηλοτάκουνες σαγιονάρες στα σύνολά τους.

Coperni

3D λουλούδια

Τα 3D λουλούδια είναι παντού. Τα είδαμε σε ρούχα, αξεσουάρ, τσάντες και τώρα τα βλέπουμε και στα παπούτσια. Ένα ζευγάρι παπούτσια με τρισδιάστατο φλοράλ μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεται το ντύσιμό σας την άνοιξη. Ο οίκος Chloé τα πρόσθεσε στα παπούτσια του και το σχέδιο έκλεψε τις εντυπώσεις.

Chloe

Διαφάνειες

Οι διαφάνειες είναι η τάση που εντοπίζουμε όχι μόνο στα ρούχα αλλά και σε πολλά αξεσουάρ, ειδικά σε σκουλαρίκια και τσάντες. Τα παπούτσια δεν θα μπορούσαν να είναι η εξαίρεση. Τα διαφανή παπούτσια, όπως μας έδειξε ο οίκος Simone Rocha, μπορούν να συνδυαστούν με σχεδόν τα πάντα.

Simone Rocha

Πέδιλα με κάλτσες

Givenchy και Victoria Beckham ήταν δύο από τους οίκους όπου είδαμε τα πέδιλα με λουράκια να συνδυάζονται με κάλτσες. Με την πρώτη ματιά, ίσως σας φανεί περίεργος συνδυασμός. Ωστόσο, όσο περισσότερο το κοιτάτε, τόσο περισσότερο θα αντιληφθείτε τη γοητεία του.

Victoria Beckham

Κοσμήματα στα παπούτσια

Λεπτά, φανταχτερά διακοσμητικά είδαμε σε πολλά παπούτσια σχεδιαστών, από φλατ μέχρι γόβες. Ο οίκος Dior πρόσθεσε κοσμήματα στις μπαλαρίνες με τον ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τρόπο.

Dior

Μεταλλικές πινελιές

Τα τακούνια με μεταλλικές πινελιές αποτέλεσαν μια edgy και αναβαθμισμένη τάση στα παπούτσια διάφορων σχεδιαστών για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024. Η Acne Studios μάλιστα δημιούργησε παπούτσια τα οποία ήταν full μεταλλικά.

Acne Studios