Δεν είναι μυστικό ότι η τέλεια εφαρμογή του eyeliner είναι ένα δύσκολο task. Κάτι που δεν έχει να κάνει μόνο με το αν έχετε το καλύτερο eyeliner στον κόσμο, καθώς ακόμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην τραβήξετε την τέλεια γραμμή.

Μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στο μακιγιάζ, το eyeliner στο μάτι ανοίγει το βλέμμα και δίνει τύπο στο πρόσωπό σας. Για να το πετύχετε το βρετανικό Marie Claire μίλησε με τη διάσημη make-up artist Nikki Wolff, η οποία μοιράζεται με το κοινό τις κορυφαίες συμβουλές της για την τέλεια εφαρμογή του eyeliner.

Χρησιμοποιήστε ένα primer για τα μάτια

eyeliner

Πρώτα απ’ όλα, απλώστε ένα primer ματιών πριν από τη σκιά και το eyeliner σας. «Χρησιμοποιώ πάντα ένα primer ματιών σε ό,τι κάνω», λέει η Wolff. «Θεωρώ ότι αν χρησιμοποιείτε primer, τότε όλα θα παραμείνουν πολύ καλά και τα προϊόντα ματιών σας δεν θα τσαλακωθούν».

«Επειδή έχουμε φυσικά έλαια στα βλέφαρά μας και μερικές φορές λίγη ξηρότητα, δεν πετυχαίνεις τόσο ομοιόμορφη ανάμειξη όταν βάζεις προϊόντα σε γυμνό βλέφαρο», συμπληρώνει η ίδια.

Δημιουργήστε πρώτα το σχήμα με ένα μολύβι

Η Wolff συνιστά, επίσης, να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι ματιών για να σχεδιάσετε πρώτα το σχήμα, προτού χρησιμοποιήσετε το υγρό liner.

«Με αυτόν τον τρόπο έμαθα για πρώτη φορά να κάνω eyeliner στην εφηβεία μου. Αν χρησιμοποιήσετε προηγουμένως ένα μολύβι και σχεδιάσετε κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων και το σβήσετε, θα σας βοηθήσει να σχηματίσετε το υγρό σας liner. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δάχτυλο, ένα πινέλο ή ακόμα και μια μπατονέτα για να το αναμείξετε και στη συνέχεια μπορείτε να το ακολουθήσετε με το eyeliner σας για να το κάνετε πιο εύκολο».

Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά όταν εφαρμόζετε το eyeliner σας

Eyeliner

Η Wolff συμβουλεύει να κρατάτε τα μάτια σας ανοιχτά όταν εφαρμόζετε το προϊόν, καθώς έτσι μπορείτε να πετύχετε την πιο ευθεία γραμμή. Κι αυτό επειδή μπορείτε πραγματικά να δείτε τι σχήμα δημιουργείτε και πώς θα φαίνεται όταν τελειώσετε.

Ξεκινήστε από το κέντρο του καπακιού και εφαρμόστε προς τα έξω

Μια άλλη συμβουλή που κάνει τεράστια διαφορά είναι το να ξεκινάτε από το κέντρο του καπακιού και να εφαρμόζετε προς τα έξω.

«Ξεκινάω από το κέντρο του καπακιού, καθώς αυτό είναι το μέρος του καπακιού που είναι το υψηλότερο. Από εκείνο το σημείο ακολουθώ τη γραμμή προς τα έξω για ένα ρευστό φινίρισμα», εξηγεί η Wolff. «Αν ξεκινήσετε από έξω προς τα μέσα, τείνετε να τραβάτε το δέρμα λίγο περισσότερο, και τότε καταλήγετε να πρέπει να περάσετε πάνω από το eyeliner σας, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργείτε μια πιο παχιά γραμμή».