Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να περιλαμβάνει από ένα έως 15 βήματα, ανάλογα με το πόσο πολύ έχετε επενδύσει στη δική σας. Μάλιστα, υπάρχει πληθώρα παραγόντων που συμβάλλουν στη διάρκεια της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας ενός ατόμου -μπορεί να είστε κάποια με πολύ προβληματικό δέρμα που πιστεύετε ότι χρειάζεται ένα σωρό προϊόντα για να διορθωθεί, ή απλά κάποια που απολαμβάνει να επιδίδεται στην περιποίηση της επιδερμίδας και να εφαρμόζει περίπλοκες ρουτίνες.

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που για τον χ ή ψ λόγο δεν έχουν αρκετό χρόνο για να αφιερώσουν στην επιδερμίδα τους; Η Vogue India μοιράζεται με το κοινό τέσσερις κανόνες περιποίησης ώστε να μειώσετε στο ελάχιστο τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδα σας.

Ακολουθείτε πιστά τη νυχτερινή σας ρουτίνα

Πλύσιμο προσώπου

Ο καλύτερος τρόπος για να διευκολύνετε την πρωινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας είναι να ακολουθείτε πιστά τη νυχτερινή σας ρουτίνα. Αν, όμως, πέσετε για ύπνο με μακιγιάζ, υποθέτοντας ότι απλά θα το ξεπλύνετε το πρωί, είναι πιο πιθανό να ξυπνήσετε με θαμπό δέρμα και νέα σπυράκια. Και θα χρειαστεί, έτσι, να εφαρμόσετε έναν ορό ή μια μάσκα λάμψης και μια θεραπεία για τα σημεία της ακμής σας.

Ωστόσο, αν καθαρίζετε αποτελεσματικά την επιδερμίδα σας το βράδυ, θα ξυπνήσετε με φρέσκια επιδερμίδα, οπότε η πρωινή σας ρουτίνα μπορεί να ξεκινήσει με ένα απλό καθαριστικό κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας, ακολουθούμενο από μια ενυδατική κρέμα και αντηλιακή προστασία.

Συνδυάστε τις θεραπείες του δέρματός σας

Είναι αρκετά εύκολο να ακολουθήσετε μια ρουτίνα καθαρισμού, τόνωσης, ενυδάτωσης και αντηλιακής προστασίας, αλλά αν προσθέτετε, επίσης, ορούς και ενισχυτικά, μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό. Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τον αριθμό των βημάτων είναι να μεγιστοποιήσετε αυτό που παίρνετε από τα προϊόντα σας. Οι συνδυασμοί και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και το θέμα είναι να είστε έξυπνοι με την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Αν έχετε ξηρό και θαμπό δέρμα, αντιμετωπίστε την ξηρότητα με έναν ορό υαλουρονικού οξέος και χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα με βιταμίνη C για να φωτίσετε το δέρμα σας. Αν αισθάνεστε ότι το δέρμα σας δεν λαμβάνει τόση βιταμίνη C όση θα θέλατε, ενσωματώστε ένα καθαριστικό προσώπου που είναι πλούσιο σε αυτή. Συχνά, το αντηλιακό σας μπορεί, επίσης, να προσφέρει πρόσθετα οφέλη στην περιποίηση της επιδερμίδας.

Μπορείτε να συνδυάσετε το SPF και το βασικό σας μακιγιάζ, αλλά υπάρχει μια παγίδα

αντηλιακό με χρώμα

Η χρήση οποιουδήποτε προϊόντος μακιγιάζ που συνοδεύεται από πρόσθετο δείκτη προστασίας είναι καλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραλείψετε το αντηλιακό. Ωστόσο, η χρήση ενός αντηλιακού με χρώμα είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να συνδυάσετε τα δύο βήματα. Η διαφορά εδώ είναι ότι στο αντηλιακό με χρώμα η πρωταρχική εστίαση του προϊόντος είναι να προστατεύει το δέρμα σας από τον ήλιο (που είναι το πιο σημαντικό), με ένα πρόσθετο πλεονέκτημα να παρέχει μια ιδέα κάλυψης.

Ακολουθήστε τη ρουτίνα περιποίησης που έχετε ορίσει

Τέσσερα βήματα ή 10, αν δεν ακολουθήσετε τη ρουτίνα περιποίησης που έχετε ορίσει, η επιδερμίδα σας δεν θα συνεργαστεί μαζί σας. Είναι παράλογο να ελπίζετε ότι ανησυχίες όπως η ακμή και η θαμπάδα θα εξαφανιστούν αν τις αφήσετε στην ησυχία τους. Ακόμη και μια απλή αγωγή, προσαρμοσμένη στον τύπο του δέρματός σας, θα δείξει αποτελέσματα όταν ακολουθείται τακτικά.