Η βιταμίνη C είναι σαν το λευκό t-shirt του κόσμου της περιποίησης της επιδερμίδας. Συνδυάζεται ιδανικά με το υαλουρονικό οξύ, τη βιταμίνη Ε, το φερουλικό οξύ και τη νιασιναμίδη, ενώ αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό μπορεί να απογειώσει την υπόλοιπη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε, επίσης, να αυξήσετε τη χρήση της για να σβήσετε τις ηλιακές κηλίδες ή να αφήσετε τη βιταμίνη C να καθίσει χαλαρά στο παρασκήνιο κάτω από την αντηλιακή σας κρέμα, όπου προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας.

Σύμφωνα με το βρετανικό Glamour, υπάρχει μια ιερή τριάδα όταν πρόκειται για την περιποίηση της επιδερμίδας: αντηλιακό, ρετινόλη και βιταμίνη C. Σύμφωνα με τους κορυφαίους ειδικούς, αν είστε οπλισμένες και με τα τρία και τα χρησιμοποιείτε σωστά, είναι σχεδόν εγγυημένο ότι το δέρμα σας θα είναι πιο λαμπερό, απαλό και υγιές.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που η βιταμίνη C έχει γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας, σύμφωνα με στοιχεία που αναλύθηκαν από το Cult Beauty, με το ερώτημα «Τι κάνει η βιταμίνη C για το δέρμα σας» να κυριαρχεί στις αναζητήσεις στο Google κατά το τελευταίο έτος.

Πώς η βιταμίνη C, το πιο πολυδιαφημισμένο συστατικό περιποίησης όλων των εποχών, μπορεί να μεταμορφώσει το δέρμα σας

Ορός με με βιταμίνη C

Αλλά η βιταμίνη C δεν είναι καινούργια -είναι ένα πανάρχαιο συνιστώμενο βασικό συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας. Ωστόσο, συχνά παραγκωνίζεται σε δεύτερη μοίρα προς όφελος του τελευταίου λαμπερού νέου συστατικού της βιομηχανίας -μια μοίρα που έχει συμβεί σε πολλά δοκιμασμένα και αξιόπιστα συστατικά περιποίησης. Ευτυχώς, υπάρχει μια νέα εισροή υψηλής τεχνολογίας ορών, ελαίων, ενυδατικών προϊόντων και ακόμη και συμπληρωμάτων διατροφής που έχουν τελειοποιήσει αυτό το διαβόητα ασταθές συστατικό για να δημιουργήσουν ακόμη πιο ισχυρές, αξιόπιστες και φιλικές προς τον χρήστη λύσεις. Όλα αυτά εξασφαλίζουν ότι η βιταμίνη C παραμένει στο επίκεντρο της ρουτίνας μας.

Βιταμίνη C

Με απλά λόγια, η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό, που σημαίνει ότι είναι ένας ισχυρός παράγοντας για την καταπολέμηση της οξειδωτικής βλάβης, τόσο στην επιφάνεια του δέρματος όσο και στο εσωτερικό του σώματος, όταν προσλαμβάνεται μέσω της τροφής.

Με τον ίδιο τρόπο που το δέρμα μας πρέπει να αναπληρώνεται με προϊόντα περιποίησης πλούσια σε βιταμίνη C, τα συμπληρώματα είναι ένα εσωτερικό ενισχυτικό ευεξίας. Το σώμα μας υφίσταται, επίσης, οξειδωτική βλάβη όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενεργοποιείται για να καταπολεμήσει παθογόνους μικροοργανισμούς. Έτσι, η λήψη βιταμίνης C παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάρρωση από ασθένειες, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των λευκών αιμοσφαιρίων-πολεμιστών μας και καταπολεμώντας τη φλεγμονή που μπορεί να βλάψει τους ιστούς και τα όργανα.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση της βιταμίνης C στο δέρμα

Περιποίηση προσώπου με με βιταμίνη C

Όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος, η βιταμίνη C είναι περισσότερο γνωστή για τη θωράκιση έναντι των ορατών επιπτώσεων των περιβαλλοντικών παραγόντων στρες, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων ριζών που προκαλούν βλάβες στους ιστούς. «Οι οροί βιταμίνης C δρουν ως αντιοξειδωτικοί παράγοντες», λέει η σύμβουλος δερματολόγος Dr Anjali Mahto, σημειώνοντας ότι το L-ασκορβικό οξύ είναι το χρυσό πρότυπο για τοπική χρήση. «Λειτουργούν δεσμεύοντας επιβλαβή μόρια, τα οποία μπορούν να βλάψουν το δέρμα, γνωστά ως ελεύθερες ρίζες».

Επιπλέον, «η βιταμίνη C βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου», λέει η Dr Mahto. Αυτό, με τη σειρά του, μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και αναζωογονεί τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματός σας.