Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δαγκώνεις ένα κρεμώδες αβοκάντο όταν αυτό προστίθεται στη σαλάτα, στα αυγά ή στο αγαπημένο σας τοστ με αβοκάντο. Αλλά όσο υπέροχο κι αν είναι να απολαμβάνεις αυτό το φρούτο, μπορεί να είναι απίστευτα απογοητευτικό να θέλεις -όχι, να χρειάζεσαι- να φτιάξεις το αβοκάντο σου το συντομότερο δυνατό, αλλά αυτό που έχεις στα χέρια σου είναι σκληρό σαν βράχος και δεν είναι έτοιμο να κοπεί.

Υπάρχει, λοιπόν, ένας σίγουρος τρόπος για να βοηθήσετε τα αβοκάντο σας να ωριμάσουν πιο γρήγορα.

Πώς ωριμάζουν τα αβοκάντο;

Αβοκάντο

Σε αντίθεση με πολλά άλλα φρούτα που καλλιεργούνται σε δέντρα, τα αβοκάντο δεν ωριμάζουν μέχρι τη συγκομιδή τους. Τα άγουρα αβοκάντο συνήθως διατηρούν ακόμα ένα ανοιχτό ή φωτεινό πράσινο εξωτερικό μετά τη συγκομιδή και είναι, επίσης, αρκετά σφιχτά όταν τα πιέζετε.

Ένα αποκαλυπτικό σημάδι ότι τα αβοκάντο σας είναι ώριμα και έτοιμα να τα απολαύσετε είναι όταν η φλούδα τους έχει ένα πιο σκούρο πράσινο χρώμα. Επίσης, τα αβοκάντο μαλακώνουν καθώς ωριμάζουν. Έτσι, όταν τοποθετείτε το αβοκάντο στην παλάμη του χεριού σας και το πιέζετε λίγο, το αβοκάντο υποχωρεί στη σταθερή, απαλή πίεση χωρίς να είναι πολτώδες.

Εάν το αβοκάντο σας είναι εξωτερικά πολύ σκούρο και ο καρπός σας είναι πολύ μαλακός αφού τον πιέσετε, μπορεί να βρίσκεται στο δρόμο προς την υπερώριμη ωρίμανση. Σε αυτή την περίπτωση, πάρτε το μαχαίρι σας και πιάστε αμέσως δουλειά! Απολαύστε το αβοκάντο σας όσο ακόμα μπορείτε, επειδή είναι ακόμα υπέροχα ώριμο.

Ο πιο γρήγορος και απλός τρόπος για να ωριμάσει ένα αβοκάντο

Αβοκάντο

Όπως είναι λογικό, αν έχετε βάλει σκοπό να φάτε ένα αβοκάντο και ο καρπός σας δεν είναι αρκετά ώριμος ακόμα, πιθανόν να έχετε αναρωτηθεί για τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης. Θα χαρείτε να μάθετε ότι υπάρχει τρόπος να ωριμάσετε το αβοκάντο σας, όταν ο χρόνος πιέζει.

Το eatthis.com μίλησε με τη διαιτολόγο Amanda Izquierdo, η οποία εργάζεται, επίσης, για το Hass Avocado Board, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες όπως το επιστημονικά τεκμηριωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διατροφής και ευεξίας, Love One Today.

«Ο πιο γρήγορος και απλός τρόπος για να ωριμάσει ένα αβοκάντο είναι να τοποθετήσετε ένα άγουρο αβοκάντο σε μια καφέ χάρτινη σακούλα με ένα μήλο ή μια μπανάνα για δύο έως τρεις ημέρες μέχρι να ωριμάσει», εξηγεί η Izquierdo.

Αβοκάντο

«Αυτή η τεχνική λειτουργεί λόγω μιας φυτικής ορμόνης που ονομάζεται αιθυλένιο, η οποία εμφανίζεται φυσικά σε φρούτα όπως τα μήλα και οι μπανάνες», προσθέτει. «Το αιθυλένιο ενεργοποιεί τη διαδικασία ωρίμανσης και όταν συνδυάζεται σε μια καφέ χάρτινη σακούλα, τα αέρια αιθυλενίου που παράγονται από αυτά τα φρούτα παγιδεύονται και προκαλούν την ταχύτερη ωρίμανση των φρούτων μαζί».

Έτσι, για να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης του αβοκάντο δεν χρειάζονται φανταχτερές κατασκευές ή περίπλοκες συνταγές. Η τοποθέτηση του φρούτου σας σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο ή μια μπανάνα είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε.