Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο κάποια διαφορετική τάση κυριαρχεί στο χώρο των μαλλιών, και όχι μόνο. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στις χαρακτηριστικές αφέλειες των γαλλίδων, τα «bixie» κουρέματα και το «Botticelli» bob και θα καταλάβετε ότι το 2022 ήταν μια χρονιά που τα είχε όλα. Φυσικά, μερικές από αυτές τις τάσεις είναι τάσεις που έχουμε ξαναδεί, αλλά έχουν ξαναβρεί το δρόμο τους και μάλιστα γίνονται αρκετά δημοφιλείς.

Σήμερα, όμως, υπάρχει μια σημαντική αναβίωση των χτενισμάτων της εποχής των ’90s. Σκεφτείτε τα updos των supermodel που διαθέτουν τόνους όγκου και ελαφριές αφράτες αφέλειες. Όσον αφορά το χρώμα, ετοιμαστείτε να δείτε την επιστροφή των «παγωμένων» μαλλιών. Όχι, δεν πρόκειται για τις ξανθές παγωμένες άκρες που βλέπατε τις αγαπημένες σας boy band να ροκάρουν τότε -η νέα εποχή του παγωμένου χρώματος των μαλλιών έχει αναφορές στα μαλλιά της Τζένιφερ Άνιστον, στα τέλη των των ’90s στα Friends, και είναι πραγματικά κομψή.

Πότε πρωτοεμφανίστηκε η τάση των «παγωμένων» μαλλιών

Όταν η τάση εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 έως τις αρχές της εποχής Y2K, εκδηλώθηκε ως πιο ογκώδεις ξανθές ανταύγειες, οι οποίες παρατηρούνταν κυρίως μόνο στις άκρες των μαλλιών. Ευτυχώς, όμως, η συγκεκριμένη τάση έχει εξελιχθεί, όπως αναφέρει το Bustle.

Οι ανταύγειες είναι πλέον πιο λεπτές, δημιουργώντας μια παγωμένη εμφάνιση που προσθέτει λάμψη και βάθος στα μαλλιά. Και δεν περιορίζεται μόνο στις ξανθιές, επίσης. Μελαχρινές celebrities όπως η Kaia Gerber και η Hailey Bieber έχουν πρόσφατα υιοθετήσει την τάση.

«Το frosting μαλλιών είναι μία από τις αγαπημένες μου τεχνικές χρώματος για να δημιουργήσω ένα σιωπηλό, διαστασιοποιημένο look», λέει ο Tylor Johnson, ειδικός hair colorist και ιδρυτής της Nous Haircare. Σημειώνει ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη διάσταση χωρίς να αισθάνεστε υπερβολικά έντονες. «Η ματιά των παγωμένων μαλλιών συνήθως επικεντρώνεται στο κάτω μέρος και στις ανταύγειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο, ώστε να διατηρούνται όλα διακριτικά και συνεκτικά, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα μαλλιά σας», επισημαίνει ο Johnson.

Τονίζει, επίσης, ότι η αγαπημένη μέθοδος για το frosting των μαλλιών είναι η προσθήκη πολύ λεπτών λεπτομερειών προς το κάτω μέρος των μαλλιών και στη συνέχεια μερικά «σποραδικά» κομμάτια σε όλο το ανώτερο στρώμα και τις άκρες. «Το πιο σημαντικό μέρος της εμφάνισης των παγωμένων μαλλιών είναι η προσθήκη ανταυγειών που πλαισιώνουν το πρόσωπο για να τονιστεί η διάσταση και να τραβήξει την προσοχή στο πρόσωπο», λέει στο Bustle. Για να παραμείνει το αποτέλεσμα au naturale ο Johnson συνιστά να χρησιμοποιήσετε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας ως οδηγό «για το τι θέλετε να τονίσουν οι ανταύγειες».