Αν ψάχνετε για μια αρκετά λεπτή αλλά εντυπωσιακή αλλαγή όσον αφορά στο χρώμα των μαλλιών σας, ίσως θα έπρεπε να ακολουθήσετε τα βήματα των αγαπημένων celebrities -ανάμεσά τους τόσο η Τζένιφερ Άνιστον, όσο και η Τζένιφερ Λόπεζ και η Μπιγιονσέ– και να δοκιμάσετε ανταύγειες στο περίγραμμα του προσώπου σας.

Αυτά τα μοντέρνα, συχνά πιο ογκώδη, highlights ισορροπούν κάπου ανάμεσα στα πλήρως δίχρωμα μαλλιά και τις απαλές, ζωντανές ανταύγειες μπαλαγιάζ, εξηγεί το womenshealthmag.com. «Είναι μια τεχνική πλαισίωσης προσώπου για να φωτίσετε το περίγραμμα του προσώπου σας ή να ανανεώσετε το υπάρχον χρώμα στα μαλλιά σας. Μπορούν να φωτίσουν τα μάτια, να τονίσουν τα χαρακτηριστικά σας και να κάνουν την εικόνα σας πιο νευρική ή κομψή και φυσική», τόνισε η Melissa Rose, κομμώτρια στο κομμωτήριο Arisa στη Νέα Υόρκη.

Τα πλεονεκτήματα που έχουν οι ανταύγειες στο περίγραμμα του προσώπου

Πέρα από την επικύρωση των A-lister σταρ, τα highlights στο περίγραμμα του προσώπου έχουν και τα πλεονεκτήματά τους. Πρώτον, επειδή ουσιαστικά τονίζετε το τμήμα των μαλλιών που βρίσκεται πιο κοντά στο πρόσωπό σας από τις ρίζες, δεν χρειάζεται να αφιερώνετε πολύ χρόνο στο κομμωτήριο, κάτι που κάνει τη συγκεκριμένη τεχνική να είναι αρκετά φιλική προς τον προϋπολογισμό σας.

Ακόμα καλύτερα, αυτές οι ανταύγειες λειτουργούν σχεδόν σε οποιοδήποτε μήκος και απόχρωση μαλλιών, από ξανθά έως πιο καστανά σοκολατί και βαθύ μαύρα μαλλιά (αν και, ανάλογα με το βασικό χρώμα και τα επιθυμητά αποτελέσματα, πιθανότατα θα πρέπει πρώτα να λευκάνετε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές για να πετύχετε την καλύτερη και πιο σωστή απόχρωση). Εφόσον ο τόνος του χρώματος στις συγκεκριμένες ανταύγειες συμπληρώνει την πιο φυσική βάση σας, η Rose λέει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι λάθος. Για παράδειγμα, μια κοκκινομάλλα θα μπορούσε να επιλέξει έναν πιο χρυσό- χάλκινο τόνο για διακριτικές ανταύγειες ή ένα πιο έντονο κόκκινο για ένα ελαφρώς πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Η διαφορά στον τόνο πρέπει να είναι δραματική

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να κάνετε τρεις έως τέσσερις αποχρώσεις πιο φωτεινές από το τρέχον χρώμα σας για τις ανταύγειες στο περίγραμμα του προσώπου σας και θα πρέπει να καθορίσετε πόσο τολμηρές θέλετε να είναι συζητώντας το πλάτος και την ακριβή τοποθέτησή τους με τον κομμωτή σας. «Πάντα στοχεύω να ακολουθώ τη φυσική γραμμή των μαλλιών της πελάτισσάς μου –ποτέ δεν εργάζομαι εναντίον της», λέει η Rose. Αν τύχει να έχετε ήδη ανταύγειες στα μαλλιά σας, μπορείτε ακόμα να εφαρμόσετε την τεχνική, καθώς το μόνο που πρέπει να κάνει ο κομμωτής σας σε αυτήν την περίπτωση είναι να εντείνει τη φωτεινότητα των μαλλιών σας ακριβώς γύρω από το πρόσωπό σας.