Η μανία για τις τάσεις της δεκαετίας του ’90 είναι και πάλι παντού εμφανής, με κάποιες από αυτές να γίνονται viral στο TikTok. Τα vintage denim Levis είναι της μόδας, μαζί με τα slip dresses που φοριούνται πάνω από T-shirts και τα πέδιλα με πλατφόρμες. Και το Modern Rachel Haircut αποδεικνύεται ένα από τα πιο θηλυκά και δημοφιλή κουρέματα του 2022.

Το εμβληματικό κούρεμα της Τζένιφερ Άνιστον στα Φιλαράκια, ως Ρέιτσελ, έγινε αμέσως επιτυχία όταν έκανε το ντεμπούτο του στη σειρά το 1995. Το ογκώδες, μέχρι τους ώμους κούρεμα, το οποίο διέθετε πολλά layers, έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή κουρέματα στα κομμωτήρια κατά τη διάρκεια του πικ της σειράς και τώρα μια νέα γενιά έχει συνδεθεί με το κούρεμα, φέρνοντάς το ξανά στο προσκήνιο.

@gracebrinkly

gave myself the rachel green haircut!! And it actually worked

♬ original sound – Grace Brinkly

Στην πραγματικότητα, η ζήτηση για το χτένισμα «The Rachel» έχει εκτοξευθεί κατά 179%, σύμφωνα με το κατάστημα λιανικής πώλησης ομορφιάς Just My Look και όσα αναφέρει το βρετανικό Glamour.

Τα καλά νέα, λοιπόν, είναι ότι 20 χρόνια μετά, εξακολουθεί να φαίνεται εκπληκτικό, ωστόσο η μοντέρνα εκδοχή του Rachel είναι εξίσου δύσκολη στο να διαμορφωθεί στο σπίτι χάρη στις πολλές στρώσεις. Αλλά οι ειδικοί ομορφιάς στο Justmylook μοιράστηκαν 3 απλά βήματα για το πώς να φτιάξετε το στυλ της Ρέιτσελ μόνες σας.

Πώς να περιποιηθείτε το κούρεμα Rachel στο σπίτι

Το Rachel λειτουργεί καλύτερα σε μαλλιά λίγο πάνω από τους ώμους, καθώς αυτό το μήκος δείχνει πραγματικά τέλειο το συγκεκριμένο ’90s hair look. Ωστόσο, αν τα μαλλιά σας είναι μερικά εκατοστά κάτω από τους ώμους σας, μπορείτε να προσθέσετε μια νέα μοντέρνα ανανέωση σε αυτό το εμβληματικό ’90s look. Καθώς το The Rachel αποτελείται από πολλές στρώσεις, θα βοηθήσει να δώσετε στα μαλλιά σας πολύ σώμα, περικυκλώνοντας το πρόσωπό σας σε σχήμα καρδιάς και πλαισιώνοντας το τέλεια.

Βήμα 1:

Είναι βασικό να βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι ανάλαφρα και αφράτα, γι’ αυτό αποφεύγετε να αφήνετε μεγάλα διαστήματα όταν τα λούζετε. Η χρήση ενός σαμπουάν που δίνει όγκο θα είναι η καλύτερη επιλογή για αυτό το χτένισμα.

Βήμα 2:

Μετά το λούσιμο και ενώ τα μαλλιά σας είναι ακόμα νωπά, απλώστε μερικές σταγόνες λάδι ή ορό, για να δώσετε στα μαλλιά σας μια λεία υφή για το styling.

Βήμα 3:

Για να ολοκληρώσετε το look, στεγνώστε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι με μια στρογγυλή βούρτσα και αποφύγετε το ίσιωμα, καθώς αυτό θα σας στερήσει τον όγκο που έχετε δημιουργήσει.

@karolainealzate

Reply to @cerys.bat what do you think??? 😬🫶🏼 #90shaircut #rachelgreenhair

♬ Sunroof – Nicky Youre & dazy

Και, φυσικά, το TikTok είναι, επίσης, διαθέσιμο για οποιαδήποτε έμπνευση. Το #rachelgreen έχει αυτή τη στιγμή 1,9 δισεκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα, ενώ το #rachelgreenhair έχει 1,3 εκατομμύρια προβολές και το #90shair 204,4 εκατομμύρια προβολές.