Είναι γεγονός ότι, ήδη από το ρόλο της στα «Φιλαράκια» ως Ρέιτσελ, η Τζένιφερ Άνιστον, αποτελεί πρότυπο ομορφιάς για πολλές γυναίκες. Καθώς η επιτυχημένη ηθοποιός μεγάλωνε, επικεντρώθηκε περισσότερο μόνο στην υγεία της, αποκαλύπτοντας στις θαυμάστριές της συμβουλές για τον τρόπο ζωής της όσον αφορά τη γυμναστική και το φαγητό.

Φυσικά, η φήμη ότι έδειχνε αψεγάδιαστη καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της συνοδεύεται από κάποιες ιδιαιτερότητες σχετικά με το πώς διατηρούσε την ομορφιά της, ειδικά τώρα που διανύει τη δεκαετία των 50. Σύμφωνα με συνέντευξή της στο Shape, το μότο της Άνιστον είναι να βρίσκει μια ισορροπία ανάμεσα στην υγεία και την απόλαυση.

Τζένιφερ Άνιστον: Οι διατροφικές συνήθειες που την κρατούν σε φόρμα στα 50 της

«Επικεντρωθείτε στο να είστε πραγματικά καλοί με τον εαυτό σας, αλλά επιτρέψτε στον εαυτό σας και τις στιγμές της απόλαυσης», λέει στη συνέντευξη.

Αυτή η νοοτροπία της διατροφικής συνήθειας κάνει την Άνιστον μία από τις πολλές διασημότητες που δεν ακολουθούν αυστηρή δίαιτα, αλλά επιτρέπουν στον εαυτό τους να απολαμβάνουν ό,τι τρώνε, έστω και περιστασιακά. Δεν είναι περίεργο που αυτή η διατροφική συνήθεια βοηθά την Άνιστον να δείχνει αψεγάδιαστη στα 53 της.

Αυτό συμβαίνει επειδή η αντίθετη συνήθεια -ακολουθώντας μια περιοριστική δίαιτα- μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Για παράδειγμα, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών και να επιβαρύνει ακόμη και ψυχολογικά -παίζοντας με το μυαλό και την αυτοπεποίθησή σας.

Τα τσιπς τορτίγιας αποτελούν την ένοχη απόλαυση της Άνιστον, ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το eatthis.com, απολαμβάνει επίσης αγαπημένες λιχουδιές όπως οι μπάρες πρωτεΐνης και κολλαγόνου.

Παρόλο που η Άνιστον απολαμβάνει τις παρασπονδίες της πού και πού, φροντίζει να τηρεί τις υγιεινές διατροφικές της συνήθειες. Η Άνιστον έχει αναφέρει ότι εστιάζει στην παρασκευή πρωτεϊνικών smoothies, ακολουθεί τη δίαιτα Zone και πίνει νερό με λεμόνι για να διατηρεί τη φόρμα της.

Η αγαπημένη της σαλάτα που απολαμβάνει από την εποχή των Friends

Ωστόσο, υπάρχει και ένα συγκεκριμένο τρόφιμο που η Άνιστον απολάμβανε για χρόνια. Και όπως ακριβώς και το μότο της για «ισορροπημένη» διατροφή, έτσι και αυτό εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία.

Αυτό δεν είναι άλλο από μία υγιεινή σαλάτα, η οποία αποτελείται από μια ορθολογική σειρά πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών. Περιέχει υγιεινά συστατικά όπως ψιλοκομμένο μαρούλι, κοτόπουλο, ασπράδια αυγών και μερικά φασόλια garbanzo με μια απλή βινεγκρέτ, με γευστικές πινελιές όπως το μπέικον και λίγο τυρί πεκορίνο.