Με τόσα πολλά διαθέσιμα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε πόσα από αυτά πρέπει να χρησιμοποιείτε. Ως αποτέλεσμα, πολλές έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν πάρα πολλά προϊόντα στο δέρμα τους, χωρίς να γνωρίζουν αν, τελικά, κάνουν περισσότερο καλό ή κακό.

Γυναίκα περιποιείται το πρόσωπό της

Από καθαριστικά μέχρι τονωτικά και ορούς, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας που υπόσχονται να κάνουν τα πάντα, από την απαλλαγή από τους ρύπους μέχρι την ενυδάτωση του δέρματός σας ή ακόμη και την απαλλαγή του δέρματός σας από τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Μπορεί όμως η χρήση πολλών προϊόντων ταυτόχρονα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό; Όπως αποδεικνύεται, ναι, υπάρχει ένα μειονέκτημα στη χρήση πάρα πολλών συστατικών στο δέρμα σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος;

Οροί προσώπου

Στην πραγματικότητα, η χρήση πάρα πολλών προϊόντων περιποίησης με ισχυρά ενεργά συστατικά μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, ερυθρότητα και ερεθισμό. Για παράδειγμα, ένα αστραφτερό μέτωπο είναι μια άλλη κραυγαλέα παρενέργεια της υπερβολικής απολέπισης και της χρήσης πολλών προϊόντων.

Σύμφωνα με την Dr. Susan Cox, συνεργαζόμενη δερματολόγο στο Higher Education Skincare, και όσα αναφέρει το healthdigest.com, οι άνθρωποι τείνουν να υποθέτουν ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε περισσότερα όταν πρόκειται για την εφαρμογή προϊόντων περιποίησης στο πρόσωπό σας, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί στην πραγματικότητα να «ερεθίσει το δέρμα σας σε σημείο που να μην μπορείτε να ανεχτείτε τίποτα».

Πόσα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας πρέπει να χρησιμοποιείτε

Σκραμπ προσώπου

Αν το δέρμα σας αισθάνεται σφίξιμο μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας και τη χρήση άλλων προϊόντων απολέπισης, είναι σημάδι ότι κάνετε πάρα πολλά. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το πολύ συχνό πλύσιμο του προσώπου σας ή η χρήση καθαριστικών προσώπου με σκληρά συστατικά μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα σας τα φυσικά του έλαια, γεγονός που μπορεί να ξηράνει το πρόσωπό σας και να οδηγήσει σε υπερπαραγωγή λιπαρότητας, σημειώνει το HelloGiggles. Αυτό μπορεί να σας ωθήσει να χρησιμοποιήσετε ένα σωρό ορούς, έλαια και ενυδατικές κρέμες στο πρόσωπό σας για να προσπαθήσετε να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Ωστόσο, αυτό δεν θα κάνει απαραίτητα τίποτα για να βοηθήσει.

Για την ακρίβεια, η διαστρωμάτωση των προϊόντων περιποίησης μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται ακόμα πιο ευαίσθητο και ερεθισμένο. Μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε φλεγμονή, ανάλογα με το συνδυασμό των προϊόντων που χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα προϊόντα όπως ορός βιταμίνης C και ρετινόλη. Αυτός ο συνδυασμός είναι απλά πολύ σκληρός για τους περισσότερους τύπους δέρματος.

Οι ειδικοί λένε στο HelloGiggles ότι η καθημερινή σας περιποίηση χρειάζεται μόνο μέχρι 3 ή 4 προϊόντα, τα περισσότερα από τα οποία θα πρέπει να περιλαμβάνουν ενυδατική κρέμα, αντηλιακό και ένα απαλό καθαριστικό. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε θεραπεία στα σημεία αν έχετε δέρμα με τάση ακμής.