Αν έχετε εμμονή με την ομορφιά, το πιθανότερο είναι να έχετε ακούσει για το «glass skin», την τάση K-beauty που αφορά το δέρμα χωρίς πόρους και με λάμψη. Ή ίσως έχετε συναντήσει το slugging, μια άλλη τάση K-beauty που περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός στρώματος οποιασδήποτε αλοιφής με βάση το πετρέλαιο ως τελευταίο βήμα περιποίησης της επιδερμίδας σας τη νύχτα για την καταπολέμηση του χειμωνιάτικου δέρματος. Τώρα, υπάρχει μια άλλη τάση από την Κορέα που καταλαμβάνει το TikTok. Κι αυτή δεν είναι άλλο από το «Jello Skin».

Jello Skin: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την νέα τάση στην ομορφιά που έχει γίνει viral

Λαμπερό δέρμα

Ο όρος «jello skin» επινοήθηκε το 2021 από την influencer της επιδερμίδας Ava Lee αφού είδε τον διάσημο facialist, Lord Gavin McLeod Valentine -ανάμεσα στις πελάτισσες της οποίας συγκαταλέγεται και η Κέιτ Μος– να εγκωμιάζει λαμπερό και ελαστικό δέρμα της. Η Lee συμπεριέλαβε ένα απόσπασμα σε ένα βίντεο στο YouTube εξηγώντας ότι έχει τόσο πολύ κολλαγόνο στο δέρμα της που όταν το τσιμπάς, αναπηδά αμέσως σαν ζελέ.

Η Lee έχει, πλέον, δημιουργήσει μια ολόκληρη σειρά στο TikTok σχετικά με το πώς πετυχαίνει δέρμα σαν ζελέ, και τώρα το hashtag #jelloskin έχει πάνω από 14 εκατομμύρια προβολές.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε ένα jello skin

@glowwithava

#jelloskin is a lifestyle ✨💛 let’s get our bounces on! #탱탱 #젤리 #beautytipswithava

♬ original sound – AVA

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα, λοιπόν, είναι η ενυδάτωση μέσω της κατανάλωσης άφθονου νερού και της εφαρμογής υαλουρονικού οξέος, ενός υγροποιητικού που λειτουργεί τραβώντας και διατηρώντας την υγρασία στο δέρμα σας. Βοηθά, επίσης, στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος σε όσους έχουν λιπαρό δέρμα.

Η φροντίδα του δερματικού φραγμού είναι, επίσης, το κλειδί για να πετύχετε το jello skin, καθώς προστατεύει το δέρμα σας από την απώλεια υγρασίας και τους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες. Συστατικά όπως τα κεραμίδια, μόρια λίπους που βρίσκονται στο δερματικό φραγμό και βοηθούν στην πρόληψη της απώλειας υγρασίας, είναι το κλειδί για την οικοδόμηση του δερματικού φραγμού.

Ένας άλλος σημαντικός τρόπος -στην πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος- για να προστατεύσετε το δέρμα σας είναι με ένα καλό αντηλιακό.

Αντηλιακό

Επιπλέον, δεν μπορείτε να επιτύχετε δέρμα σαν ζελέ χωρίς μια σταθερή ρουτίνα απολέπισης. Τα AHA όπως το μανδελικό οξύ και το γλυκολικό οξύ συνεργάζονται για να βοηθήσουν στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και το σαλικυλικό οξύ για να καθαρίσουν σε βάθος τους πόρους σας.

Επίσης, το κλειδί για να έχετε δέρμα που αναπηδά αμέσως είναι η ενσωμάτωση μασάζ προσώπου στην αγωγή περιποίησης της επιδερμίδας σας. Το gua sha είναι ένα εργαλείο που βοηθά στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, καθώς και στη λεμφική αποχέτευση, εξηγεί το Bustle.

Πώς επηρεάζει το δέρμα ένας υγιεινός τρόπος ζωής

Λαμπερό δέρμα

Σε πολλά από τα βίντεό της, η Lee έχει δηλώσει ότι ενώ η διατήρηση μιας καλής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος είναι απαραίτητη για το δέρμα σαν ζελέ, πρέπει, επίσης, να διατηρείτε και έναν καλό τρόπο ζωής. Αυτό περιλαμβάνει την κατανάλωση μιας ισορροπημένης και αντιφλεγμονώδους διατροφής, την προσθήκη συστατικών όπως σκόνες κουρκουμά σε μπολ με γιαούρτι, καθώς και την κατανάλωση τροφίμων με κολλαγόνο -στρείδια και φυλλώδη λαχανικά.

Φυσικά, οι γενετικοί παράγοντες παίζουν ρόλο εδώ, καθώς ορισμένες εθνοτικές ομάδες είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος στο δέρμα τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να διατηρήσουν αυτό το ενυδατωμένο, παχουλό δέρμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ακόμα, όμως, και με τα καλύτερα γονίδια, θα πρέπει να εφαρμόσετε μια ρουτίνα περιποίησης του δέρματος για να επιτύχετε και να διατηρήσετε το περιβόητο jello skin.