Όταν έχετε ξεμείνει από ιδέες μακιγιάζ, περιποίησης της επιδερμίδας σας ή ακόμη και έξυπνα κόλπα για τις δουλειές του σπιτιού, το TikTok, πια, αποτελεί μια μεγάλη πηγή έμπνευσης. Δημιουργώντας τάσεις σε κάθε επίπεδο, αυτήν τη φορά οι χρήστες του ακολουθούν την διαδικασία slugging για την περιποίηση του προσώπου και της επιδερμίδας τους, χρησιμοποιώντας προϊόντα περιποίησης με βάση το πετρέλαιο.

Αν έχετε, λοιπόν, περιέργεια για το τι είναι το slugging και θέλετε να θεραπεύσετε το ξηρό σας δέρμα, διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Βαζελίνη

TikTok- Τι είναι το slugging που έχει κυριεύσει το δημοφιλές μέσο

Με απλά λόγια, το slugging είναι το τελευταίο βήμα στη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σας, όπου εφαρμόζετε ένα αποφρακτικό προϊόν με βάση το πετρέλαιο (όπως για παράδειγμα η βαζελίνη) στο δέρμα σας για να σφραγίσει τα προϊόντα που έχετε εφαρμόσει πριν από αυτό ενώ κοιμάστε.

Η Δρ. Deanne Mraz Robinson, MD, FAAD, ιδρύτρια της Modern Dermatology στο Westport, στο Κονέκτικατ εξηγεί στο Reader’s Digest ότι «το αποφρακτικό αποτρέπει την διαεπιδερμική απώλεια νερού, ενώ βοηθά στην ενυδάτωση και διατηρεί τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος που εφαρμόζονται πριν από αυτό, παρέχοντας το μέγιστο όφελος στην επιδερμίδα σας». Επιπλέον, προσθέτει ότι είναι εξαιρετικό για την υποστήριξη του φυσικού λιπιδικού φραγμού της επιδερμίδας, που συνδέει τα κύτταρα μεταξύ τους και βοηθά στη ρύθμιση της ενυδάτωσης και στη διατήρηση των ερεθιστικών ουσιών.

Και ενώ πολλοί αποδίδουν αυτή την τάση περιποίησης του δέρματος στον κόσμο της K-beauty, η χρήση βαζελίνης για να καταπραΰνει το ξηρό δέρμα δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο, η Δρ. Robinson επισημαίνει ότι ενώ η διαδικασία είναι επανορθωτική και προωθεί τη συνολική επούλωση του δέρματος, θα κλειδώσει μόνο τα προϊόντα που που έχετε εφαρμόσει πριν από αυτήν.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το slugging στο σπίτι

Σύμφωνα με την Δρ. Robinson, το συγκεκριμένο αποφρακτικό προϊόν κλειδώνει τα προϊόντα περιποίησης του δέρματός σας, αλλά σας συμβουλεύει να προσέχετε τι κλειδώνετε μέσα. Καλύτερα, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε προϊόντα όπως ο ορός υαλουρονικού οξέος και μια ενυδατική κρέμα με βάση τα πεπτίδια/λιπίδια, πριν την εφαρμογή του slugging στο δέρμα σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι να πλύνετε το πρόσωπό σας και να εφαρμόσετε τα συγκεκριμένα προϊόντα, «κλειδώνοντας» τη δράση τους για όλο το βράδυ με μια ελαφριά στρώση βαζελίνης.

Πότε πρέπει να αρχίσετε να ενσωματώνετε το slugging στη νυχτερινή σας ρουτίνα;

Σύμφωνα με το Reader’s Digest, το slugging είναι πιο χρήσιμο σε περιόδους που το δέρμα σας είναι πιο ξηρό και αφυδατωμένο. Κάτι που συμβαίνει κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Αλλά ακόμη αν είστε επιρρεπείς στο ξηρό δέρμα γενικά ή ζείτε σε ξηρό κλίμα, αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει όλο το χρόνο. Και όσον αφορά τη συχνότητα, αυτό εξαρτάται επίσης από το δέρμα σας. Εάν είναι ξηρό, τότε η Δρ. Rhonda Q. Klein, συνιστά να κάνετε slugging δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.