Κατά την διάρκεια του ντους σας αυτό που σίγουρα σας ευχαριστεί περισσότερο είναι η αίσθηση της καθαριότητας αλλά και της χαλάρωσης που σας προσφέρει, βοηθώντας σας να αποτινάξετε από πάνω σας την έντονη ημέρα που μόλις πέρασε. Ωστόσο, κάνετε ένα λάθος, που μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει ποτέ και μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα σας.

Αυτό δεν είναι άλλο από το να ξεχνάτε να ξεπλύνετε καλά κάποια σημεία του σώματός σας, αφήνοντας υπολείμματα σαπουνιού πάνω σε αυτά, με αποτέλεσμα την πρόκληση της ξηρότητας του δέρματός, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και την δημιουργία εκζέματος.

Εάν μακροχρόνια, λοιπόν, δεν ξεπλένετε καλά το σαπούνι από το σώμα σας μπορεί ακόμη να καταλήξετε και με δερματίτιδα, όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο δερματολόγος Shirley Chi στο www.wellandgood.com. Εάν για περάδειγμα το σαπούνι αφεθεί σε περιοχές επιρρεπείς στην ξηρότητα, όπως τα χέρια, η πλάτη ή τα πόδια, μπορεί να προκληθεί σοβαρή ξηρότητα, κνησμός ή και ερυθρότητα στα συγκεκριμένα σημεία.

Αυτό, λοιπόν, που μπορείτε να κάνετε είναι να περάσετε λίγο περισσότερο χρόνο κάτω από το ντους σας, ώστε να ξεπλύνετε καλά όλο το σαπούνι με άφθονο, χλιαρό νερό.