Το θείο, που αποτελεί και στοιχείο στον περιοδικό πίνακα, έχει από καιρό αποτελέσει αγαπημένο συστατικό περιποίησης του δέρματος, λόγω των ικανοτήτων του να ξεμπλοκάρει τους πόρους και να βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής. Πριν, όμως, αποφασίσετε για το αν θα το χρησιμοποιήσετε ή όχι στην φροντίδα του δέρματός σας, πάντα υπό την καθοδήγηση του δερματολόγου σας, καλό είναι να γνωρίζετε μερικά πράγματα γι΄ αυτό.

Τι είναι το θείο και πού χρησιμοποιείται

Το θείο είναι ένα φυσικό στοιχείο που έχει πολλές χρήσει, οι οποίες αποδεικνύονται εκπληκτικές για το δέρμα σας. «Μπορεί να βρεθεί σε όλη τη φύση σε πετρώματα και μέταλλα (ειδικά σε ηφαιστειακές περιοχές), καθώς και στο σώμα μας», λέει η δερματολόγος Geeta Yadav, με έδρα το Τορόντο, στο allure.com. «Είναι ένα από τα πιο άφθονα στοιχεία στο ανθρώπινο σώμα και είναι απαραίτητο για την επιδιόρθωση του DNA». Το ίδιο το στοιχείο είναι μη μεταλλικό και παίρνει φυσικά μια ανοιχτή κίτρινη απόχρωση.

γυναίκα με ακμή

Το υπέροχο με το θείο είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, χάρη στην αφθονία των ιδιοτήτων που διαθέτει. «Το θείο είναι πολύ γνωστό για τις αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του», εξηγεί στο allure.com η δερματολόγος Marina Peredo με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Όταν χρησιμοποιείται στη φροντίδα του δέρματος, το θείο λειτουργεί για να απορροφήσει το υπερβολικό λίπος που προκαλεί την ακμή με το στέγνωμα της επιφάνειας του δέρματος και την απόφραξη των πόρων».

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το θείο στην περιποίηση του προσώπου σας

Οι ιδιότητες του θείου, επίσης, τυχαίνει να το κάνουν ένα υπέροχο απαλό απολεπιστικό, το οποίο, με τη σειρά του, σημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει με άλλα προβλήματα του δέρματος όπως το έκζεμα και η ροδόχρου ακμή, αναφέρει το allure.com. Πως λειτουργεί κάτι τέτοιο; Ελαχιστοποιεί τη φλεγμονή και σκοτώνει τα βακτήρια, ενώ οι ιδιότητες απολέπισης του θείου το καθιστούν επίσης εξαιρετικό για τη θεραπεία της πιτυρίδας.

περιποίηση προσώπου

Τι είδους προϊόντα θείου να χρησιμοποιήσετε

Το είδος των προϊόντων θείου που χρησιμοποιείτε, φυσικά, εξαρτάται από το τι χρειάζεται το δέρμα σας. «Αν ψάχνετε για μια προληπτική μέθοδο για τον έλεγχο της ακμής, ένα καθαριστικό που περιέχει θείο είναι πάντα ωραίο να το χρησιμοποιείτε στην περιποίηση του δέρματος», εξηγεί η Yadav.

Πριν, ωστόσο, αγοράσετε ένα προϊόν με θείο βεβαιωθείτε ότι η περιεκτικότητά του σε θείο είναι αρκετά συγκεντρωμένη για να είναι πραγματικά αποτελεσματική. «Σε προϊόντα ομορφιάς μπορείτε να βρείτε θείο σε συγκεντρώσεις από 3% μέχρι 10%», εξηγεί η Yadav. «Το δέρμα του καθενός έχει διαφορετικές ανάγκες, οπότε είναι καλύτερο να συνεργαστείτε με τον δερματολόγο σας για να βρείτε τη σωστή φόρμουλα για εσάς».

Από την πλευρά της η δερματολόγος Smita Ramanadham από το Νιου Τζέρσεϊ, συμφωνεί ότι για θεραπείες ακμής, οι συγκεντρώσεις έως και 10 τοις εκατό είναι συνήθως ασφαλείς για χρήση έως και οκτώ εβδομάδες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.