Πόσες φορές δεν έχετε παρατηρήσει σκασμένα χέρια και ξηρότητα στο πρόσωπό σας όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει; Η επιδερμίδα μας κατά την διάρκεια του χειμώνα γίνεται πιο ευάλωτη στο κρύο, με τις ανάγκες της για περιποίηση να αλλάζουν. Δείτε, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για να την κρατήσετε ενυδατωμένη από την κορυφή ως τα νύχια.

Καταναλώστε πολύ νερό

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η μεγάλη κατανάλωση νερού ενδείκνυται μόνο για το καλοκαίρι. Ένα τεράστιο λάθος για την επιδερμίδα σας που καλό είναι να αποφύγετε. Συνεχίστε να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού και το χειμώνα, καθώς βοηθάει τόσο στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σας, όσο και στην πέψη, ειδικά αν καταναλώνεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Πείτε ναι στην απολέπιση

Όταν το ζητούμενο είναι μια απαλή και λεία επιδερμίδα και κατά την διάρκεια του χειμώνα, τότε ιδανικότερη λύση μοιάζει η συχνή απολέπιση. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα πιο εύκολα και έτσι επιτυγχάνετε πιο αποτελεσματικά το σκοπό σας.

Ενυδατώστε τα άκρα σας

Πρόκειται για εκείνα τα σημεία του σώματος που υποφέρουν πιο πολύ από τα υπόλοιπα, κυρίως όταν εκτίθενται στο κρύο. Μην ξεχνάτε να τα ενυδατώνετε κάθε ​μέρα, κυρίως το βράδυ καθώς δεν θα έρθουν ξανά σε επαφή με το νερό, χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας κρέμα σώματος. Ως έξτρα τιπ μπορείτε να κάνετε μάσκες χεριών και ποδιών για επιπλέον ενυδάτωση.

Κάντε μπάνιο με χλιαρό νερό

Όσο πιο ζεστό είναι το νερό με το οποίο κάνετε ντους ή μπάνιο, τόσο πιο ξηρή θα είναι η επιδερμίδα σας μετά από αυτό. Για να μην έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα, λοιπόν, δεν έχετε παρά να τολμήσετε το πιο χλιαρό νερό, ακόμη κι αν είναι χειμώνας.