Η ατμόσφαιρα του μπάνιου μπορεί να βελτιωθεί δραματικά, αρκεί να καίει μόνο ένα κερί. Ένα μπάνιο μπορεί να μετατραπεί στην προσωπική σάουνα όπου κάποιος χαλαρώνει από μια κουραστική μέρα και δίνει προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα.

Ακριβώς όπως οι χώροι της κουζίνας τείνουν να περιλαμβάνουν επίσης εξατομικευμένες πινελιές, ευχάριστες μυρωδιές, χαλαρωτικές λεπτομέρειες και αποδεικνύονται απολαυστικές σε συνδυασμό με τον ανθρώπινο παράγοντα, το ίδιο ισχύει και για το μπάνιο σε ένα σπίτι. Ομολογουμένως, ορισμένα αρώματα κεριών μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τη διαδικασία ξεκούρασης και χαλάρωσης στο μπάνιο.

Τα αρώματα κεριών που χαλαρώνουν το χώρο του μπάνιου

Κεριά μπάνιο

Είναι λογικό, λοιπόν, αν δηλώνετε λάτρεις των αρωμάτων, να θέλετε να εμπλουτίσετε την ατμόσφαιρα του μπάνιου σας με κάποιο άρωμα που ταιριάζει απόλυτα στο χώρο. Εκτός, όμως, από τα αρώματα που σας αρέσουν προσωπικά, υπάρχουν συγκεκριμένα αρώματα κεριών που λειτουργούν ακόμη πιο αποτελεσαμτικά στο μπάνιο. Μάλιστα, το housedigest.com σημειώνει ότι η σωστή επιλογή σε σχέση με τα κεριά βοηθά, επίσης, στον μετριασμό των επιπτώσεων των δυσάρεστων οσμών.

Έτσι, λοιπόν, όσον αφορά τις επιλογές αρωμάτων κεριών, ορισμένα αρώματα τείνουν να προσελκύουν περισσότεροι το κοινό, και μάλιστα για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Σύμφωνα με το housedigest.com, η λεβάντα είναι μια δημοφιλής επιλογή για το μπάνιο. Κάτι που φαίνεται πολύ λογικό καθώς η λεβάντα είναι ευρέως γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Ως άρωμα με προέλευση από αιθέριο έλαιο, η λεβάντα συμπληρώνει, επίσης, ιδιαίτερα καλά άλλα αρώματα. Για άλλους, τα αρώματα εσπεριδοειδών είναι, επίσης, ιδανικά.

Κεριά μπάνιο

Σύμφωνα με το House Fragrance, ορισμένες μυρωδιές μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση των ανθρώπων. Και όπως ανέφερε το Newsweek, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας έχουν προτείνει ακόμη ότι το κάψιμο των κεριών μπορεί να συμβάλει στη συνολική ψυχική ευεξία.

Το housedigest.com ανέφερε ότι τα αρωματικά κεριά συμβάλλουν στη μείωση του άγχους, σύμφωνα με μια γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεύτρια και κλινική ψυχοθεραπεύτρια. «Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα αρωματικά κεριά μπορούν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στις φυσιολογικές επιδράσεις της διάθεσης, του στρες, της ικανότητας εργασίας και της συνολικής ψυχικής υγείας», τόνισε η ειδικός.