Η νέα χρονιά συνήθως φέρνει και αέρα ανανέωσης και ποιος καλύτερος λόγος, λοιπόν, από το να βάψετε την κουζίνα σας στο χρώμα του 2022 σύμφωνα με τους ειδικούς. Σύμφωνα με το apartmenttherapy.com, οι αγοραστές ακινήτων που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, GoodMove, ανέλυσαν δεδομένα τάσεων στην αναζήτηση της Google για να ανακαλύψουν τις κορυφαίες τάσεις χρωμάτων για το σπίτι το 2022.

Συνδυαστικά, ζήτησαν από έναν ειδικό χρωμάτων, την εταιρεία Graham & Brown, να προτείνει σε ποιο δωμάτιο θα λειτουργήσει καλύτερα κάθε χρώμα και τι διάθεση θα φέρει σε κάθε δωμάτιο.

Κουζίνα με κίτρινες λεπτομέρειες

Κουζίνα: Το χρώμα που πρέπει να τη βάψετε το 2022 σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι ηλιόλουστες αποχρώσεις, λοιπόν, έχουν δει μια άνοδο στις αναζητήσεις, με τις κίτρινες αποχρώσεις να εμφανίζονται στην κορυφή των προτιμήσεων. Η Abby Hesketh προτείνει τη χρήση φωτεινών και αναζωογονητικών χρωμάτων στην κουζίνα, καθώς υπήρξε αύξηση 19% στις αναζητήσεις για «κίτρινη βαφή για κουζίνα» τον περασμένο χρόνο.

«Οι λαμπερές κίτρινες αποχρώσεις αντιπροσωπεύουν την αισιοδοξία και την ευτυχία, επομένως αποτελούν την τέλεια επιλογή για την προώθηση θετικών συναισθημάτων μέσα στο σπίτι», λέει. «Δεδομένου ότι η κουζίνα είναι η πρώτη στην οποία πηγαίνετε το πρωί, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια απόχρωση που θα σας ξυπνήσει και θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με θετική διάθεση».

Λευκή κουζίνα με κίτρινη λεπτομέρεια

Πώς να ενσωματώσετε το κίτρινο χρώμα στην κουζίνα σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε αυτή την τάση στον χώρο της κουζίνας σας, από τολμηρούς ολοκίτρινους τοίχους που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή, μέχρι να προσθέσετε διακριτικές πινελιές του χρώματος μέσω αξεσουάρ και συσκευών.

Μην νομίζετε ότι πρέπει να επιμείνετε σε ένα σούπερ έντονο κίτρινο λεμονιού. Οτιδήποτε από όμορφες ροδακινί αποχρώσεις μέχρι κίτρινες του ήλιου θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα, φωτίζοντας αμέσως το δωμάτιο.

Σαλόνι με πράσινες λεπτομέρειες

Τα χρώματα για τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού

Σε άλλα σημεία του σπιτιού, η Hesketh συνιστά τη χρήση σκούρων αποχρώσεων στο υπνοδωμάτιο, όπως το σκούρο μελιτζανί. Οι αναζητήσεις για «μωβ κρεβατοκάμαρα» αυξήθηκαν κατά 22%. «Το σκούρο μελιτζανί είναι εδώ για να μείνει, καθώς βλέπουμε πλούσιες μοβ αποχρώσεις να αρχίζουν να αναδύονται ξανά για τον Χειμώνα. Το βαθύ δαμασκηνί και μελιτζανί είναι απολαυστικά, ιδανικά για κάθε δωμάτιο που θέλετε να χαλαρώσετε, όπως το υπνοδωμάτιο», σημειώνει.

Όσο για το σαλόνι; Επιλέξτε γκρι- πράσινες αποχρώσεις και ζεστούς ουδέτερους τόνους. «Όταν είναι αρκετά κατεβασμένο, το πράσινο μπορεί να είναι εξίσου ουδέτερο με το μπεζ, χωρίς να είναι βαρετό», εξηγεί. «Το πράσινο έχει ηρεμιστικές ιδιότητες καθώς μιμείται τόσο πολύ τη φύση, επομένως είναι ιδανικό για σαλόνι, δημιουργώντας ένα περιβάλλον στο οποίο μπορείτε να χαλαρώσετε».