Για πολλές γυναίκες η χρήση conditioner είναι ένα σημαντικό μέρος της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών τους μετά το λούσιμο με σαμπουάν. Αλλά τι ακριβώς είναι το conditioner και τι κάνει στα μαλλιά σας; Το conditioner, σύμφωνα με το Byrdie, είναι ένας ενυδατικός παράγοντας που έχει σχεδιαστεί για να ενυδατώνει και να δυναμώνει τα μαλλιά σας.

Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην εξομάλυνση των κλώνων σας ενώ προσθέτει λίγη λάμψη και όγκο στα μαλλιά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το conditioner είναι φτιαγμένο με θρεπτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν τα μαλλιά σας να απορροφούν την υγρασία και να επιδιορθώνουν τυχόν ζημιές στις άκρες σας.

Κρέμα μαλλιών

Conditioner: Γιατί δεν πρέπει να το παραλείπετε από τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας

«Η χρήση μαλακτικού εμποδίζει τα μαλλιά να γίνουν πολύ ξηρά και ενισχύει την επιδερμίδα για να αποτρέψει τη ζημιά και το σπάσιμο των μαλλιών», είπε ο δερματολόγος Δρ. Corey L. Hartman στο Byrdie. «Το Conditioner παρέχει επίσης μια προστατευτική επίστρωση στα εξωτερικά στρώματα του στελέχους της τρίχας για να δώσει στα μαλλιά λάμψη και πιο παχιά εμφάνιση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το εφαρμόζετε μετά το λούσιμο όταν τα μαλλιά, όπως το δέρμα, είναι επιρρεπή σε ξηρότητα».

Κρέμα μαλλιών

Μην σταματήσετε να περιποιείστε τα μαλλιά σας

Μαλακώνοντας τα μαλλιά σας, το conditioner μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να τα ξεμπερδέψετε και να μειώσετε το φριζάρισμα σε αυτά πιο εύκολα, αναφέρει το Allure. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε λίγο από το προϊόν στα δάχτυλά σας, απλώνοντάς το ομοιόμορφα στη μέση και τις άκρες των μαλλιών σας με μακριές, απαλές κινήσεις. Αφήστε το για 2 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Μπορείτε να το επαναλάβετε μετά τη χρήση σαμπουάν κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας.

Από την άλλη, η αποτυχία να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας σε τακτική βάση μπορεί να αναστρέψει αυτή την πρόοδο, κάνοντας τα μαλλιά σας να μοιάζουν ξανά ξηρά και εύθραυστα. «Αν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε conditioner, τα μαλλιά σας πιθανότατα θα είναι πιο δύσκολο να χτενιστούν», δήλωσε στο Allure ο καλλυντικός χημικός Perry Romanowski. «Θα είναι επίσης πιο πιθανό ότι θα φριζάρουν και ότι θα είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο κατά τη διάρκεια της ρουτίνας styling σας».