Οι νέες ντιρεκτίβες δεν αποσκοπούν λοιπόν αποκλειστικά στη διαμόρφωση της σιλουέτας, αλλά ακολουθούν τη φιλοσοφία «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και σηματοδοτούν μια μετάβαση σ’ έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Ξεχάστε τα πρότυπα που λανσάρονται από την τηλεόραση, τα οποία συνήθως είναι δύσκολο να προσεγγίσουν οι γυναίκες της διπλανής πόρτας και τις υποθερμιδικές δίαιτες.

Για να χάσετε βάρος δίχως να επιβαρύνετε την υγεία σας υπολογίστε γύρω στα 5-8 λίτρα νερό την ημέρα και βάλτε την γυμναστική στο πρόγραμμά σας. Είναι προτιμότερο να ασκήστε ανά δύο ημέρες παρά για δύο συνεχόμενες ημέρες, ώστε να έχετε περιθώριο να κάνετε αποθεραπεία και ώστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο μία ακόμη ευεργετική δράση της άσκησης: τις καλύτερες καύσεις των επόμενων 48 ωρών.

Προτού αρχίσετε να γυμνάζεστε, καλό είναι να ελέγξετε τους αιματολογικούς και βιοχημικούς δείκτες σας σε έναν γιατρό και έπειτα, ανάλογα με το πρόγραμμα προπόνησης, να εξατομικεύσετε τη διατροφή σας σε συνεργασία με διαιτολόγο-διατροφολόγο, πάντα με βάση το υγιεινό μοντέλο μεσογειακής διατροφής ενώ αποφύγετε την κατανάλωση τροφών μετά τις 8-9 το βράδυ.