Για 5η συνεχόμενη χρονιά (και 4η στην χώρα μας), τα Pampers καλούν τις μητέρες να βοηθήσουν τη UNICEF στην προσπάθειά της να εξαλείψει το μητρικό και νεογνικό τέτανο (ΜΝΤ), στηρίζοντας την κοινή τους εκστρατεία «1 πακέτο= 1 σωτήριο εμβόλιο κατά του νεογνικού τετάνου».

Παρόλο που η απειλή του τετάνου έχει εξαλειφθεί από τον δυτικό κόσμο για περισσότερα από 70 χρόνια, ο «σιωπηλός δολοφόνος, όπως είναι γνωστή η θανατηφόρος αυτή νόσος, απειλεί ακόμα στις μέρες μας 170 εκατ. μαμάδες και τα μωράκια τους σε 40 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Σύμφωνα μάλιστα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο ΜΝΤ ευθύνεται για το θάνατο 59.000 νεογνών κάθε χρόνο.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ, η κοινή εκστρατεία των Pampers με τη UNICEF έχει οδηγήσει στην εξάλειψη του μητρικού και νεογνικού τετάνου σε 21 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, με πιο πρόσφατες το Τιμόρ Λέστε και την Ουγκάντα.

Στην καρδιά της εκστρατείας αυτής βρίσκονται οι μαμάδες, αφού είναι εκείνες που με μια μικρή τους κίνηση μπορούν να κάνουν άμεσα τη διαφορά στη ζωή χιλιάδων μωρών.

Η Επικεφαλής Ειδικός Υγείας της UNICEF, Δρ. Rownak Khan, δηλώνει: «Ο ΜΝΤ είναι ένας αθόρυβος δολοφόνος που αντιπροσωπεύει την ανισότητα στην υγειονομική περίθαλψη. Οι περισσότεροι θάνατοι συμβαίνουν στο σπίτι και πλήττουν μαμάδες και μωράκια που ζουν σε δύσβατες και απρόσιτες περιοχές και είναι πολύ ευάλωτοι. Ο ΜΝΤ μπορεί να προληφθεί εύκολα – κι αυτό ακριβώς είναι που καθιστά αφόρητη την πραγματικότητα έστω και ενός θανάτου. Είναι πραγματικά απαράδεκτο να πεθαίνουν χιλιάδες μωρά χωρίς λόγο».

Μέχρι σήμερα τα Pampers, μέσω της κοινής τους εκστρατείας με τη UNICEF, «1 πακέτο= 1 σωτήριο εμβόλιο κατά του νεογνικού τετάνου» έχουν προστατεύσει συνολικά 100 εκατ. μαμάδες και τα μωρά τους από τη θανατηφόρο αυτή νόσο.

Από την ημέρα έναρξης της καμπάνιας το 2006, κάθε 2 λεπτά τα Pampers προσφέρουν μια προληπτική δόση αντιτετανικού εμβολίου σε μια γυναίκα και το μωρό της. Στην Ελλάδα η καμπάνια ξεκίνησε το 2007 και έχει ήδη δωρίσει στη UNICEF περισσότερα από 11 εκατ. εμβόλια.

Η Πρέσβειρα της Ελληνικής εκστρατείας «1 Πακέτο = 1 σωτήριο εμβόλιο κατά του νεογνικού τετάνου» κα. Ελευθερία Αρβανιτάκη, τονίζει σχετικά: «Πρόσφατα συνόδευσα τη UNICEF και τα Pampers στην Ακτή Ελεφαντοστού όπου μπόρεσα να δω τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος εμβολιασμών και πόσο άμεσα βοηθάνε τις μαμάδες και τα μωράκια τους. Αυτοί οι εμβολιασμοί είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για γυναίκες και μωρά που ζουν κάτω από αδιανόητες συνθήκες, χωρίς ούτε καν τις πλέον βασικές παροχές. Γι’ αυτό, η συμμετοχή όλων είναι πολύ σημαντική.

Και συνεχίζει: «Είναι τιμή μου να είμαι και φέτος για 3η χρονιά Πρέσβειρα της εκστρατείας των Pampers και της UNICEF κατά του νεογνικού τετάνου, μιας ασθένειας που στερεί τη ζωή σε χιλιάδες μωράκια και μαμάδες κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Είναι άδικο μια ασθένεια που έχει εξαφανιστεί στον ανεπτυγμένο κόσμο, να μαστίζει ακόμα τις πιο φτωχές χώρες, ενώ μπορεί να προληφθεί με απλό εμβολιασμό. Όλες οι μαμάδες μπορούμε να βοηθήσουμε, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;
Από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου, για κάθε πακέτο που πωλείται, τα Pampers θα προσφέρουν στη UNICEF το ποσό που ισοδυναμεί με το κόστος ενός αντιτετανικού εμβολίου για την προστασία μιας γυναίκας σε ηλικία τεκνοποίησης στις αναπτυσσόμενες χώρες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.