Τα τέσσερα λάθη που «σκοτώνουν» μια σχέση

Πριν το οριστικό αντίο, πείτε το ναι στις επαγγελματικές συμβουλές ενός γκουρού του γάμου


ΓΥΝΑΙΚΑ
16:57
26/08/2014
Τα τέσσερα λάθη που «σκοτώνουν» μια σχέση
2
loading

Ο διακεκριμένος καθηγητής ψυχολογίας και γκουρού των σχέσεων, John Gottman έχει τη ικανότητα να καταλάβει πότε ένα ζευγάρι θα οδεύσει προς χωρισμό, απλά μιλώντας μαζί τους για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Ο Gottman επί τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες, έχει «σπουδάσει» το θεσμό του γάμου με μεγάλη επιτυχία κάτι που αποδεικνύεται από τα εκατοντάδες ζευγάρια που παρακολουθούν τα σεμινάριά του. Όπως γράφει το ρεπορτάζ των Times, η θεραπεία των ζευγαριών δίπλα στον ταλαντούχο καθηγητή, είναι τα μικρά ποσοστά χωρισμού!

Μάλιστα το βιβλίο του «The seven principles for making marriage work», αποτελεί τη «βίβλο» των γάμων, με αρκετές πληροφορίες και συμβουλές για έναν βίο πραγματικά ανθόσπαρτο.

Έπειτα λοιπόν από την ενδιαφέρουσα παρουσίαση, ιδού τα τέσσερα λάθη που σκοτώνουν έναν γάμο όπως τα παρουσιάζει ο Gottman:

Κριτική- Τα παράπονα είναι ανώδυνα. Η κριτική όμως προσβάλλει ένα πρόσωπο, όχι τη συμπεριφορά του.

Περιφρόνηση - Σε οποιαδήποτε μορφή της, η περιφρόνηση δηλητηριάζει μια σχέση επειδή μεταφέρει αηδία. Είναι σχεδόν αδύνατο να επιλυθεί ένα πρόβλημα όταν ο σύντροφός σας είναι αηδιασμένος με εσάς.

Αμυντικότητα – «.. η αμυντικότητα είναι πραγματικά ένας τρόπος να κατηγορήσουμε το σύντροφό σας. Λες στην πραγματικότητα: «Το πρόβλημα δεν είμαι εγώ, είσαι εσύ». Η αμυντικότητα κλιμακώνει τη σύγκρουση, η οποία είναι ο λόγος που είναι τόσο θανατηφόρα».

Απαξίωση – Η άρνηση ενός ανθρώπου να επικοινωνήσει ή να συνεργαστεί με το σύντροφό του δεν καταλήγει απλά σε σύγκρουση, αλλά στο τέλος της σχέσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar HELLENIC NATIONALITY

    και φυσικά εάν η γυναίκα σου είναι από την νεάπολη λακωνίας και συγκεκριμένα από τον κάμπο βοιων. αν έχει και στο αίμα της και ποντιακό τότε βράστα χαράλαμπε. τ'ακούς μπατζανάκη?

  2. avatar Nicholas

    Αυτα ισχυουν για αλλα κρατη....εδω στο Ελλαντα, το μονο λαθος για να χαλασει η σχεση ειναι να μηνεις ανεργος η να μηνεις χωρις λεφτα, η ακομηχειρωτερα και τα δυο αυτα μαζι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει