Για να απολαμβάνετε περισσότερο τις καλοκαιρινές βραδιές, πια, στη βεράντα ή το μπαλκόνι του σπιτιού σας πρέπει να βρείτε μια δραστική λύση που θα απωθήσει μια και καλή τα έντομα από τον χώρο σας.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις έτοιμες λύσεις που βρίσκετε εύκολα στο εμπόριο, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας φυσικά εντομοαπωθητικά, εύκολα και γρήγορα.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προμηθευτείτε κάποια βότανα που αποτελούν φυσικά εντομοαπωθητικά, όπως ο δυόσμος ή ο ευκάλυπτος, και ταυτόχρονα προσδίδουν υπέροχο άρωμα στο χώρο σας.

Πλύνετε τα μπουκετάκια με νερό, τινάξτε τα φύλλα τους και με την βοήθεια λίγου χαρτιού κουζίνας σκουπίστε τα έτσι ώστε να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται. Δέστε τα με έναν σπάγγο και κρεμάστε τα σε τέτοιο σημείο στο μπαλκόνι σας χωρίς να τα χτυπάει απευθείας ο ήλιος.

Όσο αυτά στεγνώνουν απελευθερώνονται διάφορα έλαια τα οποία λειτουργούν ως φυσικό αποσμητικό για το χώρο σας, ενώ παράλληλα απωθούν και τα ανεπιθύμητα έντομα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.