Δημιουργήστε τον κατάλληλο χώρο εργασίας, σε ένα λειτουργικό και ευχάριστο περιβάλλον για τις μέρες που εργάζεστε από το σπίτι και γίνετε πιο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί από ποτέ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω πέντε συμβουλές και να είστε σίγουροι ότι η απόδοσή σας θα εκτοξευθεί στα ύψη.

Φυσικός φωτισμός

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το φυσικό φως αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα για έναν ικανοποιητικό και παραγωγικό χώρο γραφείου μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, πρέπει να συνδυαστεί σωστά με κάποιο φωτιστικό έτσι ώστε να μπορείτε να εργαστείτε ευχάριστα στον υπολογιστή.

Τα πάντα στη θέση τους

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε με σοβαρότητα είναι η σωστή διαχείριση και τοποθέτηση των αντικειμένων πάνω και γύρω από το γραφείο. Η ακαταστασία είναι ο εχθρός σας στην προκειμένη περίπτωση, καθώς αποσπά την προσοχή σας. Όταν όλα είναι στη θέση τους, το μυαλό σας εστιάζει μόνο στη δουλειά σας και έτσι γίνεστε πιο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί.

Μεγάλες επιφάνειες

Αν υπάρχει η δυνατότητα επιλέξτε έπιπλα με μεγάλες επιφάνειες, έτσι ώστε να έχετε την άνεσή σας. Βάλτε σε διαφορετική επιφάνεια τον υπολογιστή σας για να έχετε άνεση χώρου και τοποθετήστε σε μία άλλη τα βιβλία, τα έγγραφα ή οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε για την δουλειά σας.

Φωτισμός υψηλής ποιότητας

Ναι το φυσικό φως αποτελεί προτεραιότητα, ωστόσο δεν είναι πάντα εφικτό να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, καθώς η δουλειά πρέπει να γίνει ό,τι ώρα κι αν είναι -ακόμη και βράδυ. Γι αυτό προτιμήστε ένα φωτιστικό και λάμπες με ξεκούραστο και όχι πολύ έντονο φως.

Επιλογή θέας

Αν υπάρχει χώρος στο σπίτι δίπλα σε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα επιλέξτε τον για να τον μετατρέψετε στο προσωπικό σας γραφείο. Η θέα ανοίγει το μάτι, χαλαρώνει το νου και σας κάνει να σκέφτεστε με περισσότερη ευκολία νέες ιδέες και τρόπους υλοποίησης των πρότζεκτ που έχετε αναλάβει.