Εμπόδιο στην καριέρα η απόκτηση ενός παιδιού

Το 81% φοβάται ότι ένα παιδί «βλάπτει» τα επαγγελματικά σχέδια


ΓΥΝΑΙΚΑ
9:52
03/12/2013
Εμπόδιο στην καριέρα η απόκτηση ενός παιδιού
26
loading

Πάνω από 80% των γυναικών πιστεύουν ότι η απόκτηση ενός παιδιού θα βλάψει την καριέρα τους και τα επαγγελματικά τους σχέδια.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα γύρω από τις απόψεις των γυναικών για το πώς ισορροπούν την εργασιακή και την υπόλοιπη ζωή τους, τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι οι προσδοκίες τους να επιτύχουν τόσο στον επαγγελματικό τομέα, όσο και ως μητέρες είναι… μη ρεαλιστικές.

Η πλειοψηφία των γυναικών συμφώνησε ακόμη ότι επικρατεί η άποψη ότι όσες εργάζονται με ευέλικτα ή μειωμένα ωράρια είναι λιγότερο προσηλωμένες στη δουλειά τους.

Παρά τις ανησυχίες τους ωστόσο για το πώς τις βλέπει η κοινωνία και ο κοινωνικός τους περίγυρος, το 89% αυτών εξακολουθεί να πιστεύει ότι το να είναι εργαζόμενες μητέρες προσφέρει ισορροπία στη ζωή τους και τις καθιστά καλύτερα πρότυπα για τα παιδιά τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, τα αποτελέσματα της έρευνα αντικατοπτρίζουν τις απόψεις 10.000 γυναικών από τη Μεγάλη Βρετανία, ηλικίας 28-40 ετών που συμμετείχαν σε έρευνα της εταιρείας Project.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Newton Investment Management, Helena Morrissey, μητέρα εννιά παιδιών η ίδια, δήλωσε στη διαδικτυακή εφημερίδα: «Είναι συγκλονιστικό ότι το 91% πιστεύει ότι οι ανώτερες θέσεις εργασίας περιλαμβάνουν περισσότερη πίεση και ώρες, ενώ το 66% θεωρεί ότι η δουλειά πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα στη ζωή τους αν θέλουν να προοδεύσουν. Πρέπει να επανακαθορίσουμε τι σημαίνει επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα. Θα πρέπει να κρίνουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας και όχι τις ώρες που δαπανούμε επάνω σε αυτήν».

«Πιστεύω ότι οι γυναίκες νομίζουν ότι για να θεωρηθούν επιτυχημένες πρέπει να είναι διαθέσιμες 24 ώρες την ημέρα, επί 7 μέρες την εβδομάδα. Είναι κρίμα γιατί αυτό είναι εξουθενωτικό» πρόσθεσε.

Η 35χρονη Adeline Diab, global manager της Aviva Investors η οποία παντρεύτηκε πρόσφατα, ανέφερε ότι έχει ανησυχίες για το πώς θα καταφέρει να διαχειριστεί την καριέρα της και τα επαγγελματικά της σχέδια, όταν αποφασίσει να ξεκινήσει μια οικογένεια.

«Στόχος μου είναι να αποκτήσω παιδιά, χωρίς ωστόσο να συμβιβαστώ σε ό,τι αφορά την επαγγελματική μου ανέλιξη και επιτυχία. Με ανησυχεί το γεγονός ότι επικρατεί η αντίληψη ότι όταν μια γυναίκα κάνει παιδιά, μειώνονται οι πιθανότητες να εξελιχθεί επαγγελματικά».

Η 33χρονη Rebecca Wright, δικηγόρος, κατάφερε να πάρει ένα «διάλειμμα» τεσσάρων ετών από τη δουλειά της προκειμένου να μεγαλώσει τους γιους της. «Προτού αποκτήσω παιδιά πίστευα ότι θα κατάφερνα να τα κάνω όλα. Να είμαι η ιδανική μητέρα και να έχω και καριέρα. Προσπάθησα να βρω κατάλληλη νταντά για τα παιδιά μου, όμως όσο περνούσε ο καιρός ένιωθα ότι δεν ήθελα να μεγαλώσει κάποιος ξένος τα παιδιά μου. Ένιωσα μεγάλη ανακούφιση όταν ο εργοδότης μου, μού έκανε αυτή τη διευκόλυνση. Θα μου λείψει το να πηγαίνω στο γραφείο και ανησυχώ για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στη καριέρα μου μακροχρόνια, όμως αυτή ήταν η πιο ανώδυνη απόφαση που μπορούσα να αντέξω».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar ΒΑΣΙΛΗΣ

  Γνήσιες Ελληνίδες να είναι στο φρόνημα οι μάνες. Όπως το σώμα του παιδιού θέλει διάπλαση για να διαμορφωθεί έτσι και η ψυχή του είναι εύπλαστη και ρευστή και τυπώνονται βαθιά όσα μαθαίνει.( Πλούταρχος).
  ΥΓ: Όχι ο Γιάννης Πλούταρχος.

 2. avatar xaroula

  Δικαιολογίες βαριούνται να ασχολούνται με τα παιδιά τους.Μητρότητα και καριέρα συνδυαζονται αν θέλει πραγματικά να το πετύχει.

 3. avatar A.K.

  Θα γράψω από τη θέση του μπαμπά που ασχολείται περισσότερο με το παιδί διότι η σύζυγος έχει σημαντικότερη θέση και περισσότερες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ό,τι και να κάνω, όσο και να παίξω μαζί της (με την κόρη μας), όσο και να προσπαθήσω να δικαιολογήσω την απουσία της μάνας διότι \"έχει δουλειά\", ΔΕΝ το καταφέρνω. Μπορεί ασφαλώς να φταίει ότι δεν είμαι ικανός να κρύψω την απουσία της. Αλλά νιώθω ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Αυτός ο δεσμός μάνας-παιδιού είναι κάτι άλλο. Κάτι μυστηριακό. Και δεν αναπληρώνεται από τον πατέρα.
  Αυτό όμως που θα πρότεινα δεν είναι η επιστροφή της γυναίκας στο σπίτι αλλά οργάνωση της κοινωνίας μας πάνω σε άλλη προοπτική. Π.χ. υποχρεωτική άδεια σε μητέρες για να παραμείνουν με το παιδί τους μέχρι τα 4 ή 5 έτη, με πληρωμή του ημίσεως μισθού από το κράτος.

 4. avatar Ανδρεας

  Συνεχίζω: τελικά αποδείχτηκε όμως πως όταν μια γυναίκα σταθεί μπροστά στο δίλημμα οικογένεια, παιδιά μου και ανατροφή και εικοσαωρα δουλειάς, διχάζεται, απογοητεύεται καη σταματάει! κι αυτό γιατί ακριβώς αυτή είναι που ειχαι το μωρό τόσους μήνες μέσα της, ανησυχούσε, μετά με πόνους το γέννησε, το βυζαίνε, το είδη στα πρώτα του βήματα κλπ.
  Μερικές που τα γράφουν αυτά λοιπών, είναι μάλλον μερικές που έχουν σαν σύμπλεγμα, πως δεν γεννήθηκαν άντρες και εμμένουν να φορούν παντελόνια αντί για φούστες!
  Η θέση μου είναι λοιπών σαφής: καρριέρα και οικογένεια δε συμβιβάζεται με τίποτα, επειδή μιλάμε για ΚΑΡΡΙΕΡΑ για την οποία χρειάζονται τόσες θυσίες, τις οποίες οι γυναίκες δεν είναι σε θέση να τις κάνουν!
  Οπότε μη συγκρίνουμε μήλα με αχλάδια! Μιλάμε για...καρριερίστριες μάνατζερ κι εκεί δεν έχει κλείνω το κομπιούτερ γιατί πρέπει να παίξω με το μικρό! Ε αυτό όπως γράφει το κείμενο, μερικές γυναίκες δεν είναι σε θσέη να το πετύχουν, καθαρά από συνασθιματικούς λόγους!
  Απλά οι φεμινίστριες τα θέλουν όλα και αμέσως και αν γίνεται να φοράει ο άντρας φούστα χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για να δείξουν τι; μα τις λατρεύουμε σαν ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

  1. avatar Δεινόσαυρος

   Ν\' αγιάσει το χέρι σου κυρ Αντρέα!

 5. avatar Ανδρεας

  Μερικές νεαρές κοπέλες δεν μπορούν να διαβάσουν, να κατανοήσουν και πάνω στον \"φεμινιστικό εγωισμό \" τους, έχουν μπλέξει τα πράγματα;
  Δεν μιλάει το κείμενο για γυναίκα σε δουλειά, αλλά γυναίκα σε...καρριέρα! Καρριέρα με την ξένη έννοια δε σημαίνει δουλεύω πίσω από ένα γκισέ, σε ένα κατάστημα, ούτε γραμματέας σε μια επιχείρηση, ούτε κλπ. Μιλάει για τις λεγόμενες μάνατζερ! Οπότε δεν ομιλεί περί γυναικείας απασχόλησης, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή, αλλά για θέσεις ευθυνης!
  Εγώ είμαι παντρεμένος 43 χρόνια τώρα με την κυρά Ελένη, κάναμε δύο παιδιά, είδαμε και τρία εγγόνια. Στην εποχή μας ήταν ΛΟΓΙΚΟ να δουλεύει ΕΝΑΣ και να θρέφει τέσσερις. Έφταναν τα χρήματα, οι απαιτήσεις ήταν λογικές και ο κόσμος ταπεινός. Και τότε η γυναίκα μου αν ήθελε μπορούσε να δουλέψει, αλλά δεν το έκανε, επειδή δεν είχαμε κάποιους να μεγαλώσουν τα παιδιά μας!
  Απλά σήμερα οι νεαρές με εκνευρίζουν επειδή από την μια θέλουν να έχουν λεφτά, θεωρώ, όχι για να συνεισφέρουν απλά στην οικογένεια, αλλά για να ικανοποιούν το εγώ τους και να αντιμιλούν και στον άντρα!
  Στο γάμο αγαπητοί μου ισοτιμία ΑΠΟΚΛΕΙΩ να υπάρξει ποτέ! Γιατί ΑΝ υπάρξει, τότε με συγχωρείτε είναι...αποτυχία! Πάντα κάποιος θα κάνει κάποιες υποχωρήσεις, τη μια ο άντρας, την άλλη η γυναίκα!
  Αλλά εγώ από πείρα ξέρω, πως όταν το παιδί χτυπάει , η ΠΡΩΤΗ κουβέντα που λέει είναι...\"μαμααα!\".
  Λογικό επειδή η σύνδεση τόσους μήνες σε μια κοιλίτσα δεν ξεγράφεται με τίποτα!
  Υ.Γ. Το να συγκρίνουν μερικές φιλόλογοι την δουλειά τους με την δουλειά των γιαγάδων και των μητέρων τους στα χωράφια, είναι αν μη τι άλλο ΥΒΡΙΣ! Μου θυμίζει δυτικές κοινωνίες όπου....απαιτούν μερικοί να μπει ποσοστό επί γυναικών συμμετεχόντων σε ΔΣ !

  1. avatar maria

   Χμ...Εγώ βέβαια δεν είμαι νεαρά, και τα παιδάκια μου είναι σχετικά μεγάλα, και έχω ζήσει και τις δυο πλευρές αυτού του ζητήματος. Δεν πρόκειται για φεμινιστικό εγωισμό επομένως αλλά για ιδία πείρα. Λογικό να μην αποδέχεσαι στην ηλικία σου την ισοτιμία. Εγώ πάλι που την έχω βιώσει, γνωρίζω τα πολύτιμα οφέλη της. Επίσης , η άποψή σου περί γυναικών που θέλουν να ικανοποιήσουν το εγώ τους και να αντιμιλούν στον άντρα , είναι τόσο ισοπεδωτική , όπως αν έλεγε μια γυναίκα ότι όλοι οι άντρες δέρνουν τις γυναίκες τους. Όσο για τη σύγκριση που αναφέρετε με τις γιαγιάδες μας, δεν πρόκειται για σύγκριση , αλλά για διαπίστωση κύριε Ανδρέα...και δεν καταλαβαίνω τη λέξη \"ύβρις\" ούτε το \"φιλόλογοι\"...

 6. avatar marios

  ελάτε Ελλάδα δεν θα σας απασχολεί τπτ από τα δύο. δουλειά δεν θα έχετε για να κάνετε καριέρα και λεφτά δεν θα έχετε για να κάνετε παιδί.

  1. avatar kiekeboe

   xeeexexexexeex ωραίος ρε μπαγάσα

 7. avatar chris

  τίποτα από τα δύο δεν μπορούν να κάνουν δύο νέοι στο Ελλάντα .......δυστυχώς

 8. avatar Δεινόσαυρος

  Η κοινωνία άρχισε να πηγαίνει κατά διαόλου όταν οι γυναίκες αποφάσισαν ότι πρέπει να κάνουν ότι και οι άντρες προκειμένου να νοιώσουν ίσες.
  Δεν κατάλαβαν ποτέ οι κουτές ότι η \"δουλειά\" της μάνας είναι ανεκτίμητη. Η θέση του ανθρώπου που μεγαλώνει ένα παιδί δεν πληρώνεται και δεν ανταλλάσσεται με τίποτα. Φταίμε κι εμείς όμως που ως φύλο πάντα υποτιμούσαμε αυτό το ρόλο. \"Τράβα στην κουζίνα σου\", \"κάτσε να μεγαλώσεις τα παιδιά και μη μιλάς\" και άλλες πολλές ομορφιές.
  Κι εκείνες από αντίδραση τι έκαναν; Επέλεξαν να γίνουν καριερίστριες. Φόρεσαν ταγιέρ και πήραν το σοβαρό τους ύφος αφήνοντας στην άκρη τον αναντικατάστατο ρόλο που τους έδωσε η φύση για \"αργότερα\".
  Δυστυχώς πολλές γυναίκες διαπιστώνουν - συχνά με σκληρό τρόπο - ότι αυτό το \"αργότερα\" είναι πολύ κοντά στο \"ποτέ\". Ο χρόνος είναι χείμαρρος και δεν καταλαβαίνει από \"θέλω\".
  Μη νομίσει κανείς πως είμαι αντίθετος στο να εργάζεται η γυναίκα. Ίσα ίσα που προκειμένου να προσφέρει αυτό που κανείς άλλος δε μπορεί, θα δεχόμουν ευχαρίστως να εργαζόμουν 12 ώρες τη μέρα προκειμένου να εργάζεται εκείνη 4. Πρέπει όμως να καταλάβουν κι αυτές ότι είναι ύψιστη τιμή να μεγαλώνουν παιδί. Τιμή που καμία θέση μάνατζερ δεν μπορεί να αποδώσει.

  1. avatar M.L Gore

   @Δεινόσαυρος
   Έγραψες φίλε μου !!!! +1
   Να συμπληρώσω μόνο , ότι από όταν άρχισαν να δουλεύουν οι γυναίκες άρχισε και η κοινωνία μας τον κατήφορο της ....
   Κρατούσαν τα γκέμια οι γυναίκες στο σπίτι τους και δίνανε σωστή ανατροφή στα παιδιά τους , όχι όπως σήμερα που έχει χαθεί κάθε αξία ........
   Δεν υπήρχαν πολλά διαζύγια τότε θυμάμαι , η οικογένεια ήταν δεμένη .......ο καθένας είχε τον ρόλο του και τον \'\'έπαιζε\'\' ακριβώς όπως έπρεπε . Αλλιώς σπίτι , δεν στεκόταν !!!

   1. avatar Δεινόσαυρος

    M.L Gore
    Να το ξαναγράψω γιατί κάποιες το διαβάζουν όπως θέλουν (ή όπως τις βολεύει):
    ΔΕΝ είμαι αντίθετος στη γυναικεία εργασία. Ίσα ίσα που γίνονται θαυμάσιες γιατροί, δασκάλες, κλπ κλπ. Για τις προτεραιότητές τους μιλάω. Εξ ου και το 12ωρο που \"ζήτησα\" παραπάνω. Εγώ τόσες ώρες λείπω, αλλά όταν γυρίζω μέχρι να κοιμηθώ ασχολούμαι με το μικρό. Κάτι άλλες σιγανοπαπαδιές, δουλεύουν και πριν γυρίσουν σπίτι πάνε για καφέ με τις φίλες τους ή γυμναστήριο να κόψουν κίνηση. Και το παιδί στο σπίτι με τη νταντά ε; Κάθονται και μισή ώρα μαζί του και νομίζουν ότι έκαναν το χρέος τους. Κατάντια άνευ προηγουμένου!

    1. avatar M.L Gore

     @Δεινόσαυρος
     Άστο φίλε ξεφύγαμε.....Να πούμε μια καλή κουβέντα για τις γυναίκες θέλαμε , και μας πήρε με τις πέτρες η Μαριώ .
     Μαρία ξαναδιάβασε σιγά-σιγά , ίσως βιάστηκες και κάπου φαντάζεσαι άλλα από αυτά που γράψαμε , σου το λέμε και οι δύο ! Μαζί σας είμαστε .

     1. avatar maria

      Εγώ μια χαρά τα διαβασα όσα έγραψες ML.Mήπως κι εσύ εννοούσες κάτι άλλο?Μήπως εσύ να τα ξαναδιάβαζες? Άλλη φορά να διατυπώνετε καλύτερα αυτά που σκέφτεστε για να μην γίνονται παρεξηγήσεις..

     2. avatar Δεινόσαυρος

      M.L Gore όταν μια γυναίκα είναι ανασφαλής, δε βγάζεις άκρη ό,τι και να πεις. Κακώς άρχισα το διάλογο, αλλά όταν διαστρεβλώνονται τα λεγόμενά μου θέλω να τα υπερασπίζομαι. Τουλάχιστον καταλάβατε κάποιοι τι θέλω να πω. Κάτι είναι κι αυτό.

    2. avatar maria

     Αρχίσαμε τις \"προσβολούλες\" ...Τώρα μιλάς για προτεραιότητες. Ούτε πρόβλημα αντίληψης έχω, ούτε αυτοεκτίμησης.Αυτό που είπες αρχικά περί κοινωνίας που πάει κατα διαόλου ,εξαιτίας της γυναίκας, έχει γίνει ψωμοτύρι. Την ευθύνη των αντρών την περιορίζεις απλά στις εκφράσεις του τύπου \"τράβα να πλύνεις κανά πιάτο\", και πάλι καλά που το αναγνωρίζεις. Το πως κατανόησα εγώ το σχόλιό σου , φαίνεται από την αντίδραση του Μ.L Gore , που σου έδωσε εύσημα και απέδωσε εξολοκλήρου την κατάρρευση της κοινωνίας, όπως εσύ αρχικά διατύπωσες λανθασμένα (ας πούμε), στη γυναίκα, επαυξάνοντας και εκείνος με τη σειρά του, ότι οι γυναίκες προκάλεσαν τον κατήφορο με την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Επομένως, έκανες ατυχή διατύπωση της άποψης σου αρχικά. Δεν αναφέρθηκες καθόλου σε προτεραιότητες στο αρχικό σου σχόλιο, Δεινόσαυρε. Και επιπλέον, γιατί είναι τόσο κακό να πάει να πιει μια γυναίκα έναν καφέ με μια φιλενάδα της, και πόσες γυναίκες πια απασχολούν νταντάδες? Αυτές οι περιπτώσεις \"νταντάδων\" που αναφέρεις, είναι ελάχιστες και αφορούν γυναίκες με πολύ υψηλά εισοδήματα και όχι μια μέση εργαζόμενη γυναίκα. Γιατί και η μέση εργαζόμενη γυναίκα , καριέρα κάνει.Η καριέρα δεν περιορίζεται μόνο στα μεγαλοστελέχη των πολυεθνικών. Και εν πάση περιπτώσει η ευθύνη για την επιβίωση της οικογένειας βαραίνει και τους δύο. Όχι μόνο τη γυναίκα , όπως αφήνεις να εννοηθεί.Να δουλεύουν τις ίδιες ώρες και οι δύο και να προσφέρουν τα ίσα και στο σπίτι. Γιατί είναι τόσο δύσκολο αυτό?

     1. avatar Δεινόσαυρος

      Εξακολουθείς να μην διαβάζεις σωστά και γίνεται κουραστικό, γιατί αντί να συζητάμε εποικοδομητικά αναλώνω το χρόνο μου στο να διορθώνω την εκ μέρους σου διαστρέβλωση των σχολίων μου.
      1. Δε μίλησα για ΑΥΤΟεκτίμηση, αλλά για εκτίμηση του φύλου σου. Καμία σχέση η μια έννοια με την άλλη και μην πας να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
      2. Αφήνω στην άκρη τα ενδιάμεσα γιατί δεν προσφέρουν τίποτα στην ουσία του θέματος. Μόνο αυτό: Όταν έχεις παιδί, η προτεραιότητά σου είναι αυτό και όχι ο καφές.
      3. Σχετικά με την τελευταία σου φράση, θα γράψω για πολλοστή φορά - κι ελπίζω τώρα να το αντιληφθείς - πως ΔΕΝ γίνεται να προσφέρουν τα ίδια στο σπίτι γιατί Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ!!
      Ξεκόλλα επιτέλους και κατάλαβέ το.

   2. avatar maria

    Δεν υπήρχαν πολλά διαζύγια , γιατί οι γυναίκες εξαρτώνταν οικονομικά από τους συζύγους τους και γιατί υπήρχε η απόλυτη κοινωνική κατακραυγή. Δεν καταλαβαίνω, οι άντρες δεν έδιναν ανατροφή στα παιδιά τους δηλαδή? Οι γιαγιάδες μας δηλαδή που δούλευαν σα σκύλες στα χωράφια και μετά υπηρετούσαν τους άντρες τους , δεν ήταν εργαζόμενες μητέρες?Θα μου πεις δεν ήταν μορφωμένες καριερίστριες.Εργάτριες ήταν . Οι εργάτριες δεν κάνουν \"κακό\", οι μορφωμένες κάνουν.. Η μόρφωση αποτέλεσε το πρόβλημα των αντρών. Το πρόβλημα προέκειψε όταν σταμάτησαν τα χωράφια και άρχισαν να κατακτούν θέσεις που απαιτούσαν μόρφωση. Η μόρφωση ισούται με λιγότερη ανοχή στην καταπίεση. Και φυσικά ποτέ κανένας άντρας δεν το χώνεψε αυτό, και έτσι άρχισαν οι κλασικές μπαρούφες ότι η κοινωνία μας κατέρρευσε όταν άρχισαν να δουλεύουν οι γυναίκες, λες και πριν δεν δούλευαν σαν τα ζώα όλη μέρα ( και χειρότερες από τα ζώα τις είχαν).

  2. avatar maria

   Δηλαδή δεν έπρεπε να γίνουν όλα αυτά που έγιναν οι γυναίκες, ε? Έπρεπε να παραμείνουν στα σπίτια τους.Αυτό μας λες πλαγίως, αλλά σαφώς. Η κοινωνία άρχισε να πηγαίνει κατά διαολου επειδή οι άντρες είναι ανένδοτοι σε θέματα ισοτιμίας, και δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν άλλαξει οι εποχές και οφείλουν να προσφέρουν εξίσου στο σπίτι και στα παιδιά, και όχι γιατί οι γυναίκες έχουν καταλάβει θέσεις στην αγορά εργασίας. Ιδίως στις ανατολικές χώρες, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης....Η διαπαιδαγώσηση και ανατροφή των παιδιών δεν είναι μόνο γυναικεία δουλειά , ούτε η κατσαρόλα . Γιατί να εργαστείς 12 ώρες? Αδυνατείς να ασχοληθείς και να περάσεις παραγωγικό χρόνο με τα παιδιά σου ,ώστε η σύζυγος να δουλεψει?Αν όλες οι εργαζόμενες γυναίκες είχαν την αυτονόητη υποστήριξη,βοήθεια και κατανόηση από τους συντρόφους τους και τον περίγυρό τους, άνευ στερεοτύπων, χωρίς να περιμένουν απο αυτές να είναι ανεξάντλητα ρομποτάκια, τότε σίγουρα θα συνδύαζαν πολύ ευκολότερα καριέρα με οικογένεια, χωρίς να υστερούν πουθενά. Το έχω διαπιστώσει η ίδια στον φιλικό μας κύκλο , καριερίστριες με συντρόφους γεμάτους κατανόηση και που προσφέρουν απίστευτη βοήθεια στο σπίτι , και νοικοκυρές (άνεργες) με άντρες ανατολίτες. Μάντεψε ποιες είναι πιο ευτυχισμένες (όχι οι δεύτερες).

   1. avatar Δεινόσαυρος

    Μαρία, αυτά κατάλαβες από το σχόλιό μου; Ίσως έχεις πρόβλημα αντίληψης πέρα από εκτίμησης του φύλου σου, το οποίο προσωπικά το σέβομαι, το εκτιμώ και το αγαπώ βαθύτατα - μάλλον περισσότερο κι από εσένα. Αυτό το \"πλαγίως πλην σαφώς\", από το μυαλό σου κατέβηκε. Μάλλον περίμενε εκεί καρτερικά και βρήκε την αφορμή να ξεπορτίσει και μαζί του όλο το φεμινιστικό σου παραλήρημα.
    Δε μίλησα πουθενά για διαπαιδαγώγηση. Μίλησα για τη φυσική παρουσία της μάνας κι αυτή ΔΕΝ αντικαθίσταται ούτε από 70 πατεράδες. Όσοι έχουν παιδιά, ξέρουν.
    Η σωστή γυναίκα δεν είναι ούτε φεμινίστρια, ούτε καριερίστρια. Και οι δύο τάσεις υποθάλπτουν σύμπλεγμα κατωτερότητας. Η γυναίκα έχει ένα βασικό ρόλο, δεδομένο από τη φύση και όχι από την κοινωνία. Τους ρόλους των γονέων τους ορίζει η φύση. Τα υπόλοιπα είναι κοινωνιολογικές προσθήκες και ως τέτοιες επιδέχονται αμφισβητήσεων και αναθεωρήσεων.
    Εφόσον μπορείς να συνδυάζεις το ρόλο της (σκληρά) εργαζόμενης με αυτόν της μάνας, μαγκιά σου. Αν βάλεις σε προτεραιότητα την καριέρα, δε θα σε κατηγορήσω εγώ. Θα τα ακούσεις από το παιδί σου όταν μεγαλώσει. Ο ρόλος την μάνας είναι αναντικατάστατος και ιερός. Μην τον μπλέκεις στον φεμινιστικό σου αχταρμά. Αν η προσωπική σου επιλογή είναι να αποποιηθείς το φυσικό σου ρόλο προκειμένου να (νομίζεις πως θα) νοιώσεις ανώτερος άνθρωπος, σκέψου ξανά. Ελπίζω να είσαι (αρκετά) κάτω των 30 και να μην είναι αργά.
    Τώρα για τη σχέση που έχω με τη γυναίκα μου και το γιο μου και το τι κάνω γι αυτούς, συγγνώμη αλλά είσαι ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που θα δώσω λογαριασμό.

    1. avatar A.K.

     Συμφωνώ με κάθε λέξη.

   2. avatar Χριστίνα

    Πολύ σωστή η Μαρία.

 9. avatar Gabriella

  εγώ δεν έχω ούτε παιδί ούτε καριέρα

  1. avatar Σατανάς

   Σιγά σιγά προχωράει η επιστήμη, θα μπορέστε να τεκνοποιήσετε και εσείς κάποια στιγμή.

 10. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΚΑΝΤΕ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΙΑ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει