Ένα «έξυπνο» αξεσουάρ που σας ενημερώνει πότε το μωρό σας χρειάζεται άλλαγμα πάνας σχεδίασαν δύο γονείς από τη Βαρκελώνη.

Το «SiempreSecos» (που σημαίνει πάντα στεγνοί στα ισπανικά) χρησιμοποιεί ένα μικρό αισθητήρα, ο οποίος τοποθετείται στο εσωτερικό της πάνας. Όταν η πάνα βραχεί, ένα ειδικό μπρασελέ που φορά ο γονιός στο χέρι του, δονείται και έτσι τον ειδοποιεί ότι έχει έρθει η ώρα για αλλαγή!

Οι δημιουργοί του αξεσουάρ υποστηρίζουν ότι το ίδιο αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ηλικιωμένους ανθρώπους που υποφέρουν από ακράτεια ή αρρώστους.

Ο επαναχρησιμοποιούμενος αισθητήρας υγρασίας είναι φτιαγμένος από σιλικόνη και τοποθετείται επάνω στην πάνα, με την μία πλευρά στο εσωτερικό.

«Από τη δική μας εμπειρία συνειδητοποιήσαμε ότι η χρήση της πάνας είναι μέσα στην καθημερινότητά μας με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα απ’ ό,τι μπορούσαμε αρχικά να σκεφτούμε. Αφορά διαφορετικές ομάδες ανθρώπων: γονείς με μωρά, λίγο μεγαλύτερα παιδιά που «βρέχουν» το κρεβάτι τους, ανθρώπους που υποφέρουν από ακράτεια, ηλικιωμένους και αρρώστους» είπε η Mónica Rodríguez, μία εκ των ιδρυτών της εταιρείας, στη MailOnline.