Αν οι ματιές που ανταλλάξατε με το άλλο σας μισό, έγιναν πάνω από το φωτοτυπικό μηχάνημα ή δίπλα στην καφετιέρα του χώρου εργασίας σας, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες η σχέση σας να διαρκέσει για πάντα.

Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία, σύμφωνα με την οποία όσο κι αν ο εργοδότης σας ή οι συνάδελφοί σας δε συμφωνούν με την ιδέα, οι έρωτες που ξεκινούν σε χώρους εργασίας είναι πιο πιθανό να καταλήξουν στην… εκκλησία, σε σχέση με όσες ξεκινούν με κάποια άλλη αφορμή, ακόμη κι αν έχει μεσολαβήσει το γνωστό «συνοικέσιο» μεταξύ φίλων και γνωστών.

Για παράδειγμα, οι περισσότερες σχέσεις που ξεκινούν σε κάποιο μπαρ ή κέντρο διασκέδασης συνήθως τελειώνουν πριν καν αρχίσουν ή καταλήγουν σε «σχέσεις της μιας βραδιάς».

Σύμφωνα με την έρευνα που επικαλείται η MailOnline, στην οποία συμμετείχαν 2.000 εργαζόμενοι, οι παράγοντες-κλειδιά γι’ αυτό το φαινόμενο είναι οι πολλές ώρες που περνά κανείς με τους συναδέλφους του, καθώς επίσης και το γεγονός ότι μοιράζονται τις ίδιες έννοιες.

Το 14% των ζευγαριών που έχουν γνωριστεί στο χώρο εργασίας, κατέληξαν στα σκαλιά της εκκλησίας, συγκριτικά με το 11% που συστήθηκαν από φίλους.

Η αναλογία είναι μόλις ένας στους δέκα για όσους συνέχισαν τη σχέση τους μετά από ένα καλοκαιρινό ρομάντζο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 51% των ανθρώπων πιστεύουν ότι το μέρος ή οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες γνωρίζεις κάποιον, επηρεάζουν την επιτυχή έκβαση της σχέσης.

Μάλιστα, σχεδόν ένας στους πέντε ανέφερε ότι αρνήθηκε να «κυνηγήσει» μια σχέση, ακριβώς επειδή πίστευαν ότι ο τρόπος με τον οποίο γνωρίστηκαν έκανε τη σχέση καταδικασμένη από πριν καν ξεκινήσει.