Ήρθε η ώρα να βαπτίσετε το παιδί σας και δεν γνωρίζετε τίποτα από τις υποχρεώσεις σας. Μην τρελαίνεστε. Σας παραθέτουμε τις υποχρεώσεις των γονιών στη βάπτιση και ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτετε αρκεστείτε μόνο στα απαραίτητα.

Να έχετε στο μυαλό σας ότι η βάπτιση του παιδιού σας δεν αποτελεί κοσμικό γεγονός άλλα είναι ένα Μυστήριο της Εκκλησίας μας.

Οι υποχρεώσεις των γονέων για το Μυστήριο της Βάπτισης είναι τα προσκλητήρια. Η μορφή τους και το περιεχόμενό τους πρέπει να είναι ανάλογα και με το υπόλοιπο στυλ της βάπτισης.

Υποχρεώσεις των γονέων αποτελούν ακόμη, οι μπομπονιέρες που δίνονται στους καλεσμένους ως αναμνηστικό του Μυστήριου της Βάπτισης του παιδιού μας, το κόστος του φωτογράφου και του κάμεραμαν, τα γλυκά που θα προσφέρετε στους καλεσμένους στο τέλος του Μυστηρίου, τα ζαχαρωτά ή μπισκότα για τους μικρούς καλεσμένους σας.

Επιπλέον, πρέπει να φροντίσουν εφόσον γίνει δεξίωση το κόστος αυτής καθώς και της διακόσμησης του χώρου που θα γίνει η μουσική κάλυψη της δεξίωσης, τα μπαλόνια, πυροτεχνήματα ή ό,τι άλλο επιθυμούν να συμπεριληφθεί κατά τη διάρκεια της δεξίωσης αποτελούν υποχρεώσεις γονέων.

Σημαντική υποχρέωση αλλά και απαραίτητο είναι και το δώρο του νονού ή της νονάς, που πρέπει να είναι κάτι ξεχωριστό.

Επίσης τις επόμενες μέρες μετά τη βάπτιση πρέπει να δήλωσετε το όνομα του παιδιού στο ληξιαρχείο του δήμου που έχετε την οικογενειακή μερίδα σας.

Πηγή: gamosinfo.gr