Υλικά για 2-4 άτομα

χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
200 γραμμάρια λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κιλό φρέσκια αμπελοφάσουλα ή κατεψυγμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπα τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε με άφθονο νερό τα αμπελοφάσουλα.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε τα αμπελοφάσουλα περίπου για 12 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια.

Σοτάρουμε καλά μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια τα αμπελοφάσουλα και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν.

Όταν γυαλίσουν και ζεσταθούν καλά, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε σε βαθιά σαλατιέρα ζεστά πασπαλίζοντας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά μαζί με λίγη παρμεζάνα.