Στην λίστα των πιο υγιεινών διατροφικών επιλογών βρίσκεται και το κουνέλι. Η εταιρεία Νιτσιάκος γνωρίζοντας την υψηλή διατροφική αξία του, φέρνει στην κουζίνα των ελληνικών σπιτιών κουνέλι, ελληνικής εκτροφής και παραγωγής.

Η ιστορία του κουνελιού ως προϊόν διατροφής, ξεκινάει για πρώτη φορά από τους Φοίνικες το 1.000 π.Χ, όταν ονόμασαν την Ιβηρική Χερσόνησο « i-shephan-im» , δηλαδή « η γη του κουνελιού». Στην Ελλάδα αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής των αρχαίων.

Το κρέας του κουνελιού είναι λεπτό και τρυφερό με ελάχιστα λιπαρά και χοληστερίνη. Έχει χαμηλή θερμιδική απόδοση, αλλά και υψηλή διατροφική αξία. Είναι ακόμη, εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνες, σίδηρο , μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Με άλλα λόγια μία άριστη επιλογή για την καθημερινή μας διατροφή.

Επιπλέον, το κρέας του κουνελιού παρέχει στον οργανισμό βιταμίνη Β6, Β2, σίδηρο που ανεβάζει τον αιματοκρίτη, ψευδάργυρο που αυξάνει την άμυνα του οργανισμού , φώσφορο και σελήνιο που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Είναι πλούσιο σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που συμβάλλει στην παραγωγή σερατονίνης, η οποία χαρίζει αισθήματα χαλάρωσης και εφορίας στον οργανισμό.

Τα ελάχιστα λιπαρά που περιέχει το καθιστούν ιδανική επιλογή για όσους ακολουθούν διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους με άλιπη πρωτεΐνη. Και αυτό γιατί, το κουνέλι δίνει 21 γρ. πρωτεΐνης και μόλις 162Κcal/100gr.

Αμέτρητες είναι επίσης και οι επιλογές μαγειρικής του, ενώ εύκολα μπορεί κανείς να παρασκευάσει διάφορες σπεσιαλιτέ με βάση το κουνέλι. Ο Νιτσιάκος γνωρίζει τα μυστικά της μαγειρικής του κουνελιού και συμβουλή του είναι ότι γίνεται ακόμη πιο νόστιμο αφού μαριναριστεί.

Δένει υπέροχα με έντονα μυρωδικά όπως θυμάρι και δενδρολίβανο και ταιριάζει καταπληκτικά με φρούτα και μπαχαρικά. Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους όπως στιφάδο, λεμονάτο, φρικασέ συνοδευόμενο από χυλοπίτες ή πληγούρι. Τέλος, γίνεται και εξαιρετικό έδεσμα στα κάρβουνα.

Η εταιρία Νιτσιάκος, φροντίζοντας για τη διατροφή των ελλήνων καταναλωτών, μετά τα κοτόπουλα φέρνει σήμερα στο πιάτο μας το ελληνικό κουνέλι με την υψηλή διατροφική αξία.