Για να λάμπουν τα κρύσταλλα και να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση:

– Δεν τους αρέσει το καυτό νερό και δεν τα βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων. Στην καλύτερη περίπτωση, θα τα βγάλετε με κηλίδες από άλατα….

– Τα κρύσταλλα να τα πλένετε στο χέρι με υγρό σαπούνι πιάτων ή με οινόπνευμα 90 βαθμούς αν πρόκειται για μπιμπελό

– Αν πάνω στο κρύσταλλο υπάρχουν λεκέδες από άλατα βάλτε το σε νερό που έχετε προσθέσει χυμό λεμονιού και αλάτι και αφήστε το έτσι μπας και συνέλθει

– Το εσωτερικό των κρυστάλλινων βάζων που έχουν σημάδια από τα άλατα νερού, τα καθαρίζετε τρίβοντας με πατάτα που έχετε κόψει στη μέση. Μετά τα ξεπλένετε και τα σκουπίζετε με πανί που (κατά προτίμηση) δεν βγάζει χνούδι.

Πηγή: meacolpa.blogspot.com