Η συνταγή για γαύρο με ντομάτα και λεμόνι αποτελεί μια αγαπημένη επιλογή στην ελληνική κουζίνα.

Είναι δε πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνουν αρκετή πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β2, Β6) ενώ αποτελεί σημαντική πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων (φώσφορος , ψευδάργυρος κ.ά.)
Προετοιμασία:

1. Καθαρίζετε τον γαύρο και τον ξεπλένετε. Πλένετε και κόβετε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες με τη φλούδα τους.

2. Κόβετε τις ντομάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες.

3. Στρώνετε το γαύρο με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί και βάζετε ενδιάμεσα τις φέτες λεμονιού και ντομάτας.

4. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.

5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου και σερβίρετε.

Υλικά για 4 άτομα:

• 750 γραμ. γαύρος
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 ντομάτες
• 2 λεμόνια
• 2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη ή 2 κουτ. του γλυκού ξερή
• 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι

Πηγή: mednutrition.gr