Φαντάζεστε την ημέρα των ερωτευμένων χωρίς σοκολάτες; Ή οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου χωρίς τις αμαρτωλές μπάρες σοκολάτας γάλακτος, λευκής, μαύρης και με διαφόρων ειδών γέμιση που «τρελαίνουν’ τον ουρανίσκο;
Άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια του πάθους, η σοκολάτα θεωρείται πηγή ενέργειας από την εποχή των Αζτέκων, οι οποίοι την κατανάλωναν με τη μορφή ροφήματος για ενδυνάμωση.

Το ζαχαροπλαστείο του «κ. Σοκολάτα» όπως αποκαλούν τον Jacques Torres στη Νέα Υόρκη είναι διάσημο για τι άλλο;… Για τις σοκολάτες του!

Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους ζαχαροπλάστες του κόσμου και το νεότερο που έχει λάβει το γαλλικό τιμητικό τίτλο του «Meilleur Ouvrier».

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας μπάρας σοκολάτας είναι να λιώσουμε τη σοκολάτα στο μηχάνημα που τη διατηρεί στην κατάλληλη θερμοκρασία και να προσθέσουμε τα υλικά που θέλουμε (καρύδια, αμύγδαλα, φρούτα κτλ) μέχρι να μπει στα επαναχρησιμοποιούμενα καλούπια που θα της δώσουν το σχήμα που θέλουμε.

Στη συνέχεια η σοκολάτα ψύχεται μέχρι να σκληρύνει και το τελικό προϊόν τυλίγεται σε σελοφάν και παίρνει τη θέση του στα ράφια των καταστημάτων του Jacques.

Με μια παρόμοια τεχνική κατασκευάζονται και οι σοκολάτες σε σχήμα καρδιάς.