Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, το «latte makeup» σε ζεστούς τόνους -το οποίο είναι ουσιαστικά ένας φανταχτερός τρόπος να περιγράψει κανείς το μονοχρωματικό απαλό καφέ glam– εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο της ομορφιάς, κέρδισε το κοινό και έγινε trend σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα.

Με την εμφάνιση των πρώτων κρύων, ωστόσο, μια νέα τάση είδε τα φώτα της δημοσιότητας η οποία, σύμφωνα με το Bustle, αποτελεί την απάντηση του χειμώνα του 2024 στο καλοκαιρινό latte makeup. Ο λόγος για το «espresso makeup»που έχει αντικαταστήσει επίσημα το προηγούμενο trend ομορφιάς με βάση τον καφέ.

Τι είναι το espresso makeup

To espresso makeup περιγράφεται καλύτερα ως μονοχρωματικό σκούρο καφέ μακιγιάζ. Με μια βαθιά καφέ χρωματική παλέτα, το espresso εμπνευσμένο glam είναι ουσιαστικά η απάντηση του χειμώνα στο πιο ανοιχτόχρωμο latte look.

«Για το μακιγιάζ espresso, θα χρησιμοποιήσετε βαθιές καφέ αποχρώσεις μαζί με μαύρο eyeliner για ένα πιο τολμηρό βλέμμα», λέει στο Bustle ο makeup artist Steve Kassajikian. «Χρησιμοποιείς πλούσιες καφέ αποχρώσεις για να δημιουργήσεις ένα βαθύ smokey eye, σμιλευμένο μπρονζέ δέρμα και σοκολατένια nude χείλη».

Μια άλλη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο τάσεων είναι ότι το latte makeup είναι περισσότερο σαν μια απαλή καραμελένια απόχρωση, ενώ το μακιγιάζ espresso ανεβάζει την ένταση με πρόσθετη διάσταση και βάθος.

Viral τάση και στο TikTok

Tο hashtag #EspressoMakeup στο TikTok έχει ήδη συγκεντρώσει σχεδόν 60 εκατομμύρια προβολές και συνεχίζει να συγκεντρώνει φανατικό κοινό.

Η αισθητική espresso girl στο σύνολό της -που καλύπτει κάθε κατηγορία ομορφιάς και μόδας -έχει σήμερα σχεδόν τρία εκατομμύρια προβολές στο hashtag #EspressoGirl TikTok.

Μακιγιάζ Espresso Vs. Μακιγιάζ Latte

Το μακιγιάζ espresso συνδέεται με τη χειμερινή και νυχτερινή λάμψη, την ώρα που το μακιγιάζ latte, κέρδισε για πρώτη φορά έδαφος το καλοκαίρι του 2023, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα επίκαιρο look -ειδικά για τις διακριτικές στιγμές μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι διάσημοι makeup artists των celebrities, σύμφωνα με το Bustle, συμφωνούν ότι το latte μακιγιάζ είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει κορυφαία επιλογή και για τους χειμερινούς μήνες, καθώς είναι ευέλικτο και εύκολο στη χρήση.