Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι κάνει θραύση στο χώρο της ομορφιάς στο TikTok, υπάρχει μια νέα τάση που, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας. Το «latte makeup» ή «latte girl makeup» παίρνει τη σκυτάλη από εκεί που την άφησε το Vanilla girl.

Για τους μη μυημένους, η αισθητική του vanilla girl αφορούσε τον πολυτελή, άνετο μινιμαλισμό, με επίκεντρο τα αέρινα, ουδέτερα χρώματα όπως το λευκό, το μπεζ, το κρεμ και η βανίλια. Και ενώ ίσχυε κυρίως για τα ρούχα (σκεφτείτε: λινά πουκάμισα, μαλακά σορτς και κασμιρένιες ζακέτες), το latte girl φέρνει μπρονζέ, παραθαλάσσια vibes στο μακιγιάζ σας.

Τι είναι το latte μακιγιάζ;

Το latte μακιγιάζ, σύμφωνα με τη Vogue India, επικεντρώνεται σε ζεστές καφέ αποχρώσεις, όπως η καραμέλα, το ηλιοκαμένο καφέ, το κακάο και το κεχριμπάρι, που εφαρμόζονται στα μάτια, τα μάγουλα και τα χείλη -και στα ρούχα σας, επίσης, αν θέλετε να έχετε ένα ολοκληρωμένο look. Τείνει προς το μονοχρωματικό μακιγιάζ, αλλά με ηλιόλουστες αποχρώσεις που είναι ιδανικές για το καλοκαίρι. Και λειτουργεί σε όλους τους τόνους του δέρματος, απλά πρέπει να επεξεργαστείτε τους υποτόνους με πιο ανοιχτές ή πιο βαθιές αποδόσεις των βασικών χρωμάτων.

Το #lattemakeup άρχισε να συγκεντρώνει την προσοχή του κοινού αφού η δημιουργός περιεχομένου Rachel Rigler δημοσίευσε ένα βίντεο σχετικά με την τάση στο TikTok. «Θα το ονομάσουμε αυτό “latte makeup”», είπε στο βίντεο που μοιράστηκε το κοινό της και από τότε, το hashtag έχει περισσότερες από 88,4 εκατομμύρια επισκέψεις.

«Είναι ζεστό και μπρονζέ, γαλακτώδες και αβίαστο», συνόψισε, χαρακτηριστικά πριν μοιραστεί την παρακάτω συμβουλή ώστε το αποτέλεσμα να μοιάζει πιο φυσικό. «Χρησιμοποιήστε ελάχιστη κάλυψη και αποφύγετε τη μύτη -όταν δεν φοράτε μακιγιάζ στη μύτη δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι δεν φοράτε τόσο μακιγιάζ όσο φοράτε στην πραγματικότητα».

Όπως ήταν αναμενόμενο η τάση έχει, ήδη, αποκτήσει διάσημους θαυμαστές, όπως η Hailey Bieber. Σε μια φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram της η δημοφιλής influencer φαίνεται να επιμένει  στους ζεστούς καφέ τόνους στα μάτια, τα μάγουλα και τα χείλη της, τα οποία συνδύασε με ένα χρυσοκάστανο κομμένο bandeau φόρεμα και χρυσά σκουλαρίκια, για να δέσει το όλο look.