Όπως είπε κάποτε και η Κοκό Σανέλ: «Μια γυναίκα που αλλάζει τα μαλλιά της είναι έτοιμη να αλλάξει τη ζωή της». Ειδικά στην αρχή της χειμερινής περιόδου, που όλοι ψάχνουμε έναν τρόπο για ανανέωση.

Χρειάζεστε λίγη έμπνευση πριν κλείσετε το επόμενο ραντεβού σας στο κομμωτήριο για να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας; Παρακάτω θα βρείτε πέντε από τις κυρίαρχες τάσεις στο χώρο το 2024, όπως τις μοιράστηκαν οι ειδικοί του κλάδου Rita Hazan, Carly Zanoni, Kat Collett και Nick Stenson με το Bustle.

Καστανή σοκολάτα

Με τα σοκολατένια μανικιούρ και τα αρώματα με άρωμα κακάο να είναι πολύ της μόδας αυτή τη σεζόν, είναι λογικό η εμμονή με τη σοκολάτα να μεταφραστεί και στις τάσεις του χρώματος των μαλλιών.

Η Hazan, μια διάσημη κομμώτρια που συνεργάζεται με την Beyonce, προβλέπει ότι τα πλούσια σοκολατένια καστανά με διακριτικές ηλιοκαμένες ανταύγειες θα είναι δημοφιλή αυτό το χειμώνα.

Η Zanoni συμφωνεί, προσθέτοντας: «Οι βαφές που θα είναι πιο έντονες από τις υπόλοιπες: Τα ζεστά καστανά θα είναι μεγάλη τάση και περιμένω ότι οι περισσότερες θα ζητούν διαστάσεις που να μοιάζουν φυσικές».

Απόχρωση espresso

Για όσες θέλουν να αγκαλιάσουν τη σκοτεινή θηλυκή πλευρά τους, τα σκούρα μαλλιά είναι μια αβίαστη επιλογή. Όσο για τον χειμώνα του 2024, η Collett αναμένει ότι αυτή ακριβώς η απόχρωση του καστανού θα κυριαρχήσει. «Νομίζω ότι η πιο σκούρα απόχρωση που θα κυριαρχήσει αυτή τη χειμερινή σεζόν θα είναι οι βαθιές αποχρώσεις του εσπρέσο».

Καραμελένιο balayage

«Αυτή τη σεζόν, το αγαπημένο μου χρώμα μαλλιών είναι το καραμελένιο balayage», εξηγεί ο Nick Stenson, καλλιτεχνικός διευθυντής της Matrix. «Αν θέλετε να προσθέσετε λίγη διάσταση και φωτεινότητα στα καστανά μαλλιά σας ή να δημιουργήσετε βάθος για τις ξανθές, το καραμελένιο balayage δημιουργεί ένα όμορφο ηλιοκαμένο αποτέλεσμα».

Φωτεινό χειμωνιάτικο ξανθό

Ακόμα νιώθετε τις ξανθές δονήσεις του Barbiecore που καθόρισαν το καλοκαίρι; Η Hazan λέει στο Bustle ότι «Δεν χρειάζεται να σκουρύνετε τα μαλλιά σας επειδή είναι χειμώνας -μείνετε στο φωτεινό ξανθό».

Καστανό «Cherry Coke»

Ενώ σταρ όπως η Μέγκαν Φοξ έβαψαν πρόσφατα τα μαλλιά τους σε ένα ζωηρό κόκκινο κερασί, σκεφτείτε να βάψετε τα μαλλιά σας σε μια πιο σκούρα απόχρωση του κοκκινωπού καστανού για το χειμώνα του 2024. «Το χρώμα των μαλλιών που νομίζω ότι θα είναι σημαντικό για την επερχόμενη χειμερινή σεζόν είναι το καστανό κερασί κόλα», λέει η Collett. Η Dua Lipa και η Dove Cameron είναι δύο μόνο από τις σταρ που έχουν υιοθετήσει ήδη την «cherry cola».