Φαίνεται πως το όνομα ενός παιδιού δημιουργεί τριγμούς και σε άλλες οικογένειες, όχι μόνο στις ελληνικές, όπου συνηθίζεται να παίρνουν το όνομα των παππούδων. Έτσι μια γυναίκα, μίλησε στο Kidspot για τον λόγο που την οδήγησε να μην δώσει στο παιδί της το όνομα του πατέρα της.

«Ο μπαμπάς μου ήταν απαίσιος σύζυγος. Τον λάτρευα σαν μπαμπά αλλά συμπεριφερόταν στη μητέρα μου άθλια καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου τους. Το χειρότερο πράγμα που της έκανε, συνέβη όταν έμεινα έγκυος στο πρώτο μου παιδί, κάτι που πραγματικά κλόνισε συθέμελα την οικογένειά μας και γι’ αυτό έκανα ό,τι έκανα» περιγράφει η γυναίκα, σύμφωνα με τη New York Post.

«Ήταν οικογενειακή παράδοση τα εγγόνια να παίρνουν το όνομα των παππούδων και αν ο πατέρας μου δεν είχε κάνει όσα έκανε, πιθανότητα θα είχα δώσει το όνομά του στον γιο μου. Όμως αφότου μάθαμε τι έκανε, δεν μπορούσα ούτε να σκεφτώ να ονομάσω από εκείνον τον γιο μου. Και μόνο που το σκέφτομαι αηδιάζω» συνεχίζει.

«Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, μιλούσαμε ελάχιστα με τον πατέρα μου. Για ποιο λόγο να δώσω στον πρωτότοκό μου το όνομά του; Τα ονόματα θα πρέπει να σημαίνουν κάτι και σε κάθε περίπτωση όταν δίνεις το όνομα κάποιου στο παιδί σου, αυτό δε σημαίνει ότι τον σέβεσαι;» εξηγεί η γυναίκα.

«Σε όλη μου τη ζωή λάτρευα τον πατέρα μου, γιατί μπορούσα να διαχωρίσω τη συμπεριφορά του προς τη μαμά από το πώς φερόταν σε εμένα. Ο μπαμπάς μου είναι ένας σπουδαίος μπαμπάς και άνθρωπος αλλά τα όσα έκανε τον τελευταίο καιρό ήταν αδύνατον να τα αγνοήσω. Μας είχε πληγώσει όλους μας. Είχα αηδιάσει τόσο πολύ μαζί του που αποφάσισα να καταστήσω σαφές πόσο μη αναστρέψιμη ήταν η ζημιά που μου έκανε και γι’ αυτό δεν έδωσα το όνομά του στον γιο μου. Ήξερα ότι θα τον συνέτριβε. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό: έτσι αποφάσισα να στείλω ένα ακόμη πιο ισχυρό μήνυμα» λέει ταραγμένη.

Έδωσα στον γιο μου το όνομα κάποιου που μισούσε ο πατέρας μου

Έτσι λοιπόν, όχι απλά αποφάσισε να μη δώσει στο παιδί της το όνομα του πατέρα της, αλλά να του δώσει το όνομα κάποιου που εκείνος μισούσε! Και πιο συγκεκριμένα, αποφάσισε να δώσει στον γιο της το όνομα του αδερφού της μητέρα της. Έναν «υπέροχο άνθρωπο που λάτρευε την αδερφή του και σιχαινόταν τον πατέρα μου και τον οποίο ο πατέρας μου μισούσε εξίσου» περιγράφει.

«Νομίζω ότι η επιλογή μου αυτή έκανε σαφές με ποιανού την πλευρά είμαι.  Φυσικά, δεν θα το έκανα αυτό αν δεν σεβόμουν και δεν θαύμαζα τον θείο μου, ο οποίος ήταν ένας λαμπρός άνθρωπος και πατέρας. Ένας άνθρωπος στον οποίο θα ήθελα να μοιάζει ο γιος μου. Επίσης, μου αρέσει το όνομά του» λέει.

«Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια εν ολίγοις. Και χαίρομαι και για τα δύο».

Η… σιγή ιχθύος του πατέρα μου

«Ο πατέρας μου, που ποτέ δεν κράτησε το στόμα του κλειστό, όταν του ανακοίνωσα το όνομα που θα είχε το πρώτο του εγγόνι, δεν έβγαλε κιχ! Προς τιμήν του, δεν είπε λέξη γι’ αυτό και μάλιστα του έβγαλε και μερικά παρατσούκλια από το όνομα του θείου του» λέει.

«Θεώρησα ότι είχε πάρει το μήνυμα και ότι είχε καταλάβει ότι είχε χάσει το δικαίωμα να τιμάται από την οικογενειακή παράδοση.  Καθώς τα χρόνια περνούσαν και ο θυμός μου προς τον πατέρα μου καταλάγιαζε, άρχισα να νιώθω ένα παράξενο πράγμα- ενοχές. Ως γονέας, κατάλαβα τον αντίκτυπο που είχε πάνω του αυτό που είχα κάνει, με διαφορετικό τρόπο» εξομολογείται η γυναίκα.

«Αγαπώ το όνομα του παιδιού μου και στηρίζω την επιλογή μου, αλλά αισθάνομαι λίγο ένοχη που πλήγωσα τον πατέρα μου. Εξάλλου, είναι ο πατέρας μου.  Αλλά μετά θυμίζω στον εαυτό μου ότι δεν θα το έκανα αν οι πράξεις του δεν με πλήγωναν» καταλήγει.