Είναι ίσως το πιο ακριβό εμπορικό κομμάτι που υπάρχει εκεί έξω και τιμά το Game of Thrones. Ο λόγος για το αυγό Fabergé, του διάσημου οίκου αυγών- κοσμημάτων, που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με ένα από τα δρακοαυγά της Daenerys Targaryen, εμπνευσμένο από την εμβληματική τηλεοπτική σειρά του HBO.

Game oΑυγό φαμπερζέ εμπνευσμένο από το Game of Thrones f Thrones φαμπερζέ αυγό

Game Of Thrones: Ένα αυγό φαμπερζέ εμπνευσμένο από την εμβληματική σειρά πουλήθηκε 2,2 εκατομμύρια δολάρια

Διακοσμημένο με χιλιάδες λευκά διαμάντια, ροζ ζαφείρια, φεγγαρόπετρες και ρουμπίνια, το κέλυφός του είναι διαμορφωμένο από φύλλα λευκόχρυσου 18 καρατίων, ενώ τα λέπια του είναι κατασκευασμένα από χρωματιστό γυαλί σε μπλε, γκρι και μοβ τόνους.

Game ofΑυγό φαμπερζέ εμπνευσμένο από το Game of Thrones Thrones φαμπερζέ αυγό

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το αυγό ανοίγει για να αποκαλύψει ένα άλλο αυγό, το οποίο είναι κατασκευασμένο από τρεις χρυσές λεπίδες που αντιπροσωπεύουν τους Drogon, Rhaegal και Viserion. Τα εσωτερικά κοχύλια είναι στολισμένα με περισσότερα από 20 ρουμπίνια που περιβάλλονται από εκατοντάδες ροζ ζαφείρια και λευκά διαμάντια, ενώ ένα ρουμπίνι που κάθεται σε μια αφαιρούμενη λευκοχρυσή κορώνα μπορεί να αποσπαστεί και να φορεθεί ως μενταγιόν.

Ένας ανώνυμος αγοραστής εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για να αγοράσει το άκρως εντυπωσιακό, ομολογουμένως, δρακοαυγό για 2,2 εκατομμύρια δολάρια αμέσως μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας του τον Απρίλιο του 2021, προτού οι τεχνίτες του γνωστού οίκου σχεδιασμού αυγών- κοσμημάτων, Fabergé, ξεκινήσουν τη δουλειά τους.

Για τη δημιουργία του συγκεκριμένου αυγού, μάλιστα, η σχεδιάστρια κοστουμιών του Game of Thrones Michele Clapton, βραβευμένη με Emmy, έδωσε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, έτσι ώστε η απόδοσή του να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σόου. «Είναι υπέροχο να διακρίνεις κάποιες από τις υφές των φορεμάτων της Daenerys στο έργο», είπε η Clapton στο Hollywood Reporter. «Ήταν τόσο συναρπαστικό να βρούμε αυτή τη διαδικασία που μπορούσαμε να την πάρουμε και να την εφαρμόσουμε στο αυγό, και τα χρώματα είναι τόσο όμορφα και τόσο διακριτικά. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο μπορούσες να ελέγξεις τα χρώματα και ο τρόπος που συνδυάστηκαν εδώ είναι πολύ όμορφος».

Όσον αφορά στους λάτρεις της σειράς, αυτοί θα έχουν την ευκαιρία να δουν το αυγό Φαμπερζέ του Game of Thrones όταν θα συμμετάσχει σε μια περιοδεύουσα έκθεση μέσα στο 2022, η οποία συμπίπτει, μάλιστα, με την πρεμιέρα της νέας σειράς του του HBO, που θα λειτουργεί ως prequel του Game of Thrones και θα μας μεταφέρει 200 χρόνια πίσω από τα γεγονότα της επιτυχημένης σειράς, με τίτλο House of the Dragon.