Είναι γεγονός ότι όσον αφορά στην καθαριότητα του σπιτιού υπάρχουν πολλά και έξυπνα κόλπα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διευκολύνετε λίγο την ζωή σας. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποια από αυτά δεν λειτουργούν, ενώ στην ουσία δημιουργούν και μεγαλύτερα προβλήματα. Δείτε παρακάτω, λοιπόν, πώς καταρρίπτονται τρεις μύθοι της καθαριότητας.

Το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι είναι πιο οικονομικό και οικολογικό

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται πιο φιλικό προς το περιβάλλον το να μην χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων, στην πραγματικότητα σπαταλάτε περισσότερο νερό όταν πλένετε τα πιάτα σας στο χέρι.

Περισσότερο απορρυπαντικό σημαίνει καθαρότερα ρούχα

Η υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού αυξάνει την ποσότητα του αφρού, κάτι που σημαίνει ότι τα ρούχα δεν θα ξεπλυθούν σωστά. Αντιθέτως με αυτόν τον τρόπο συμβάλλετε στην αύξηση των βακτηρίων. Ένας καλός κανόνας είναι να ξεκινήσετε την πλύση με την μισή ποσότητα απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε κανονικά και να το αυξήσετε στην περίπτωση που νιώθετε ότι τα ρούχα σας δεν καθαρίζονται αρκετά.

Το ξύδι μπορεί να καθαρίσει τα πάντα

Το ξύδι είναι ένα οξύ, που σημαίνει ότι δεν προορίζεται για κάθε επιφάνεια του σπιτιού σας. Αν και είναι πολύ βολικό καθαριστικό και μάλιστα πολλαπλών χρήσεων, δεν αποτελεί ιδανική επιλογή για πορώδεις επιφάνειες, συσκευές τεχνολογίας κ.α.