Μια Αυστραλή λάτρης της γυμναστικής, η Ολίβια Βίνσον, 34 ετών, ολοκλήρωσε 7.079 έλξεις μέσα σε 24 ώρες, σχεδόν διπλασιάζοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Η Βίνσον δήλωσε πως αναζητούσε μια μεγαλύτερη πρόκληση όταν ο σύζυγός της και προπονητής της πρότεινε να επιχειρήσει το ρεκόρ για τις περισσότερες έλξεις σε 24 ώρες (γυναίκες). «Αρχικά γέλασα, γιατί πίστευα πως δεν υπήρχε περίπτωση», ανέφερε. Το ρεκόρ τότε ήταν 4.081, που είχε σημειώσει η Πολωνή Πάουλα Γκόρλο το 2021. «Έκανα κάποιους υπολογισμούς και άρχισα να πιστεύω ότι ίσως μπορώ», πρόσθεσε.

Έπειτα από τρίμηνη προετοιμασία, η πρώτη της προσπάθεια σταμάτησε λόγω τραυματισμού στον τένοντα του αριστερού της μπράτσου, που την άφησε εκτός για δύο μήνες. Στη δεύτερη προσπάθεια, αντιμετώπισε ναυτία από την εξάντληση 19 ώρες μετά την έναρξη.

Τελικά, κατάφερε να ολοκληρώσει 7.079 έλξεις – περίπου πέντε το λεπτό. «Πέτυχα έναν αριθμό που δεν πίστευα πως ήταν εφικτός», δήλωσε. «Υπάρχει κάτι βαθιά ανθρώπινο στο να ξεπερνάς τα όριά σου».