33
loading
Γράφει
ο Γεώργιος Σαρρής

Ως κόρη οφθαλμού προστατεύονται αυτές τις δύσκολες ώρες οι Ένοπλες Δυνάμεις έναντι της πανδημίας του κορονοϊού. Οι λόγοι είναι προφανείς. Κανένα κράτος δεν θα ήθελε να ασθενήσουν αξιωματικοί και κληρωτοί από το νέο στέλεχος της γρίπης, πολλώ δε μάλλον όταν στα ανατολικά σου σύνορα έχεις μια χώρα με πληθυσμό οκταπλάσιο από τον δικό σου που με κάθε ευκαιρία επιβουλεύεται την οριογραμμή.

Τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο, μονάδες του πεζικού και του πολεμικού ναυτικού αντίστοιχα βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση με το βλέμμα στραμμένο στην Τουρκία. Το τελευταίο που θα ήθελαν είναι να παρουσιαστούν και  κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό, που θυμίζουμε ότι έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού από τις 29 Φεβρουαρίου μέρα κατά την οποία οι γείτονές μας μετέφεραν στα σύνορα χιλιάδες μετανάστες με σκοπό να τους στείλουν προς τη χώρα μας την οποία βλέπουν ως την ευκολότερη πύλη για την δυτική Ευρώπη.

Νεκρός 46χρονος ανθυπασπιστής από την ασθένεια

Δυστυχώς, όμως, μόλις τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης 25 του μηνός έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό ένας ανθυπαστπιστής του Ελληνικού Στρατού ηλικίας μόλις 46 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στην Ξάνθη, απ' όπου και καταγόταν. Είχε μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ώστε να του παρασχεθεί βοήθεια αλλά η μάχη ήταν άνιση. Τα άσχημα νέα μετέφερε στο στράτευμα ο διοικητής της μονάδας, κατά την πρωινή αναφορά

Λίγες οι περιπτώσεις ατόμων που τέθηκαν σε καραντίνα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, αμέσως τέθηκαν σε καραντίνα ενώ απομονώθηκαν προληπτικά και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Για παράδειγμα υπήρξε αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος υπηρετεί στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας και μόλις εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας πήγε σπίτι του, όπως επίσης και όσοι συναναστράφηκαν μαζί του. Ήδη μάλιστα έχει περάσει το επίμαχο δεκαπενθήμερο χωρίς επιπλοκές. Το ζήτημα είναι πως αν και λαμβάνονται συνεχώς νέα μέτρα προκειμένου να μην πολλαπλασιαστούν νέα μέτρα, εν τούτοις αυτό δεν είναι πάντα εύκολο καθώς σε κάποιες μονάδες ή πολεμικά πλοία ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος.

Ορκωμοσίες χωρίς συγγενείς

Μόλις την περασμένη Τρίτη οι ορκωμοσίες της ΕΣΣΟ του Μαρτίου στον Στρατό Ξηράς πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία συγγενών και φίλων των φαντάρων. Οι κληρωτοί έδωσαν τον νενομισμένο όρκο κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας ο ένας από τον άλλο, περίπου δύο μέτρα, κάτι που συνέβαινε όσο το δυνατόν περισσότερο και στις μονάδες. Παρόντες εκτός από τους ενδιαφερόμενους ήταν μονάχα ο διοικητής, ο ιερέας και ο σημαιοφόρος.

Θα απολυθούν μισό μήνα νωρίτερα

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε επίσης να μην δώσει στους νέους την δεκαπενθήμερη άδεια ορκωμοσίας, γιατί ελλόχευε ο κίνδυνος να πάνε στα σπίτια τους, να κολλήσει κάποιος ή κάποιοι εξ αυτών τον κορονοϊό και να τον μεταφέρει μετά στο στρατόπεδο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους υπόλοιπους. Έτσι την άδεια των 15 ημερών αναμένεται να την λάβουν λίγο πριν απολυθούν. Επί της ουσίας δηλαδή θα απολυθούν μισό μήνα νωρίτερα.

Θετικό ότι είναι νέοι σε ηλικία

Το καλό βέβαια είναι πως οι κληρωτοί είναι ούτως ή άλλως νέοι σε ηλικία, οι περισσότεροι 18 ετών που μόλις έχουν τελειώσει το Λύκειο, που στατιστικά και με βάση όλες τις μελέτες ακόμη και εάν προσβληθούν από τον κορονοϊό περνάνε την ασθένεια πολύ πιο ελαφρά από τους μεγαλύτερους, σαν ένα απλό κρυολόγημα -χωρίς να αποκλείονται πάντα και οι εξαιρέσεις. Πάντως, ούτως ή άλλως μέλη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης μαζί με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν στο σχεδιασμό των αποφάσεων της επιστημονικής επιτροπής που έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας υπό τον καθηγητή Σωτήριο Τσιόδρα.

Άδειες Πάσχα μάλλον... γιοκ φέτος

Σχεδόν ειλημμένη θα πρέπει επίσης να θεωρείται η απόφαση περί μη παροχής φέτος πασχαλινών αδειών σε στρατεύσιμους και αξιωματικούς που ήταν λογικό να θέλουν να περάσουν τις ημέρες αυτές μαζί με την οικογένειά τους. Τη σχετική άδεια μάλλον θα την λάβουν σε ανύποπτο χρόνο κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν θα έχει περάσει ο κίνδυνος της πανδημίας. Η σχετική απόφαση θα «κλειδώσει» τις επόμενες ημέρες.

Ματαιώνονται ασκήσεις

Συν τοις άλλοις. ματαιώνονται ασκήσεις όπου και όποτε κρίνεται σκόπιμο. Την περασμένη Τρίτη 24 Μαρτίου, παραμονές της εθνικής επετείου, ματαιώθηκε κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, και των επιτελαρχών, η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2020», που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το χρονικό διάστημα από 11 έως και 22 Μαΐου «λόγω της πανδημίας του Covid-19 και των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η χώρα μας», όπως τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Εάν κριθεί σκόπιμο θα υπάρξουν κι άλλες αντίστοιχες ματαιώσεις που δεν θα έχουν άμεση επιρροή στο αξιόμαχο του στρατεύματος.

Σε γκρουπ το συσσίτιο

Μια ακόμη αλλαγή που υπάρχει αφορά τον τρόπο που γίνεται η σίτιση. Δεν υπάρχουν πλέον αυτές οι ατελείωτες ουρές των στρατεύσιμων που περιμένουν με τον δίσκο στο χέρι να πάρουν το πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο από το μαγειρείο. Τώρα πλέον εισέρχονται σε γκρουπ των 10 με 15 ατόμων τη φορά που κρατούν απόσταση ασφαλείας ο ένας από τον άλλον και τρώνε στα τραπέζια χωρίς να είναι «κολλητά», όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.

Απολυμάνσεις παντού

Αυτονόητο θεωρείται πως όλα τα στρατόπεδα, οι μονάδες και τα γραφεία προσωπικού απολυμαίνονται τακτικά αυτή την περίοδο τόσο στην νησιωτική χώρα όσο και στην ηπειρωτική. Ιδίως οι υπηρεσίες που βρίσκονται στα σύνορα δέχονται τις επισκέψεις των συνεργείων απολύμανσης συχνότατα ούτως ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού.

Προσβάσιμα σε όλους τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Τα δε στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται σε επιφυλακή και έχουν ανασταλεί οι άδειες του νοσηλευτικού προσωπικού στα περισσότερα εξ αυτών. Άλλωστε, λόγω της κατάστασης που επικρατεί, πρόσβαση σε αυτά που βρίσκονται τόσο στην Αθήνα όσο και τη Θεσσαλονίκη (401 ΓΣΝΑ, 251 ΓΝΑ, ΝΝΑ, 417 ΝΙΜΙΤΣ και 424 ΓΣΝΕ) αποκτούν και οι απλοί πολίτες. Ωστόσο, ο αριθμός των ατόμων που θα εισάγεται σε καθένα απ' αυτά θα εξαρτάται από την πληρότητα των κλινών και αφού ληφθεί υπόψη η ανάγκη ύπαρξης ικανού αριθμού κενών κλινών για την εξυπηρέτηση εκτάκτων αναγκών του στρατιωτικού προσωπικού και των λοιπών δικαιούχων περίθαλψης σε αυτά.

Φτιάχνονται αντισηπτικά και μάσκες

Σήμερα επίσης συμπληρώνεται μια εβδομάδα από την ημέρα που ξεκίνησε στην 441 ΑΒΥΥ (Αποθήκη Βάσης Υγειονομικού Υλικού) που βρίσκεται εγκατεστημένη στην οδό Πειραιώς, στην περιοχή του Ταύρου, η παραγωγή αντισηπτικών ειδών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας. Επί τούτου, παραχωρήθηκε μέρος από τους περίπου 120 τόνους κατασχεμένης αιθυλικής αλκοόλης που έχει στις Ένοπλες Δυνάμεις η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενώ στη «μάχη» έχει ριχτεί και το 700 Σ.Ε. (Στρατιωτικό Εργοστάσιο που θα παράγει προστατευτικές μάσκες προσώπου.

Το στρες των στρατεύσιμων λόγω κορονοϊού

Ένας ακόμη παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη αφορά το στρες που μπορεί να δημιουργηθεί σε κάποιους στρατεύσιμος ο υποχρεωτικός εγκλεισμός και η διακοπή παροχής αδειών εξόδου. Στη Βουλή κατατέθηκε την Πέμπτη επίκαιρη ερώτηση 34 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, με την οποία ζητούν να μάθουν ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να βελτιωθεί από τους ειδικούς επιστήμονες η ψυχική υγεία των στρατευσίμων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων «από τον αναγκαστικό περιορισμό και ουσιαστικά «εγκλεισμό» χωρίς δυνατότητες εξόδων, ψυχαγωγίας κλπ.», δεδομένου και του γεγονότος ότι «στις αρχές του μήνα παρουσιάστηκαν στα στρατόπεδα κατάταξης χιλιάδες νέοι πολίτες ώστε να υπηρετήσουν την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία».

Περαιτέρω εμπλοκή του Στρατού;

Τέλος, δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να εμπλακεί ο Στρατός ακόμη πιο ενεργά, στην περίπτωση που απαιτηθούν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Όπως είπε με νόημα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, «εύχομαι να μην προκύψει ανάγκη, Διότι ξέρετε οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι εκεί έξω να φυλάττουν τα σύνορα της πατρίδας. Αυτή είναι η βασική αποστολή τους, Από 'κει και πέρα όμως, θα δούμε τι άλλο θα χρειαστεί να γίνει».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

33
σχόλια
 1. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

  Ανθυπασπιστής μόλις 46 ετών! Δεν τον λες και μικρό για σώματα ασφαλείας.
  Για άλλο επάγγελμα φυσικά είναι πάρα πολύ νέος.
  Τέλος πάντων, κανένας στρατός στο κόσμο δεν έχει πρόβλημα από αυτήν την ασθένεια.
  Αυτός ο ιός σκοτώνει τους αδύναμους οργανισμούς, κοινώς τους Ι5 και δεν νομίζω ότι ο στρατός θα πρέπει να έχει τέτοιους.

  1. avatar Makis Inn

   Οσοι είναι στην κατηγορία των Ι5 πανάσχετε δεν δύναται να φέρουν όπλα. Αυτό δεν τους κάνει κατ\' ανάγκη και αδύναμους οργανισμούς. Δηλαδή εάν εσύ ήσουν τυφλός θα σήμαινε ότι είσαι και αδύναμος οργανισμός που θα προσβληθείς ευκολότερα από κορονοϊό;

  2. avatar xfiremaniac

   Το συγκεκριμένο στέλεχος υπήρξε ένα παραγωγικότατο μέλος της στρατιωτικής οικογένειας, γεγονός που ΕΣΥ αγνοείς. Ο χαρακτηρισμός \"σώματα ασφαλείας\" σε τοποθετεί σε αυτούς που δεν πήγαν Στρατό, αλλιώς θα ήξερες ότι ο Στρατός είναι \"Ένοπλες Δυνάμεις\". Ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός Ι5, δείχνει ότι ανήκεις σε αυτούς που έχουν \"θεματα\" με το Στρατό και γενικά τις αρχές και προφανώς ανήκεις κι εσύ στους \"αριστερίζοντες\" \"επαναστάτες χωρίς αιτία\" και \"αμφισβητίες του συστήματος\". Το προσωπικό του ΣΞ, υφίσταται Ετήσια Υγειονομική Εξέταση, και λέω υφίσταται, γιατί υπακούει σε διαταγές και δεν είναι \"άμα θέλει\". Η Επιτροπή Απαλλαγών αν είχε αποφασίσει ότι ο συγκεκριμένος είχε θέμα, θα τον είχε θέσει σε Ελαφρά Υπηρεσία\" ή θα τον είχε κρίνει αρμοδίως, αν οι εξεταστές ιατροί τον είχαν παραπέμψει, στην παραμικρή υποψία. Θα ολοκληρώσω λέγοντας πως κρίνεις πολύ εύκολα κάτι που πιθανώς και να ήθελες δεν έφτανες. Αυτά από κάποιον \"πάρα πολύ\" Ι1, για τα δικά σου δεδομένα. Καλημέρα.

   1. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

    Σώματα ασφαλείας, καλά το είπα. Ούτε πχ στην ΕΜΑΚ θα ήθελα 50αρη.
    Τώρα για τα υπόλοιπα εγώ είμαι πιο χρήσιμος στρατιωτικά από εσένα γιατί στη πολεμική βιομηχανία είμαι 35+ χρόνια. Χωρίς εμάς με ρόπαλα και σφεντόνες θα πολεμουσατε! Που και αυτά θα ήταν στραβοκομμενα, γιατί για να κρεμασετε μια κορνίζα, πρώτα θα σπάσετε το δάχτυλό σας.
    Τέλος πάντων, σε μερικά χρόνια κατά 100% θα πολεμάμε μέσω κονσόλας. Drone θα πετάει και θα πυροβολεί. Εσάς τους Ι1 θα σας έχουμε μόνο για να μαζεύετε τα θύματα.

 2. avatar Περιστερά

  Καλησπέρα πως γίνετε το ΓΕΣ να δώσει μεταθέσεις σε φαντάρους στην Κύπρο εν μεσώ πανδημίας ;
  Από την στιγμή που γίνετε επαναπατρισμός πωλών Ελλήνων
  ποιος θα εγγυηθεί στους γονείς την ασφάλεια τον παιδιών;

  1. avatar xfiremaniac

   Κάποια θέματα είναι πάνω από την ασφάλεια \"του παιδιού\". Μάθε να ιεραρχείς τις ανάγκες. Το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από όλους ξέρεις. Ευτυχώς για κάποιους άλλοι αποφασίζουν και όχι προφανώς εσύ.

 3. avatar Χαράλαμπος , Παύλος

  Όλα εντάξει με τα μέτρα που έχουν λάβει, τα ρούχα που έχουν για πλύσιμο τι θα τα κάνουν αυτό δεν πρέπει να το μεριμνήσουν;

  1. avatar xfiremaniac

   Υπάρχουν τρεχούμενο νερό, κράνη και σαπούνι, ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον.

  2. avatar Sturmabteilung88

   Θα τα πλύνουν στο χερι.περιμενεις τον Κανακάρη σου να τοθ βαλεις μπουγάδα κ καζολιν?

 4. avatar Κώστας μπ

  Κι όμως εγώ αυτή τι στιγμή υπηρετώ, και γίνεται όπως ακριβώς τα λετε! Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είμαστε ένα μήνα μέσα χωρίς έξοδο ενώ τα στελέχη μπαινοβγαινουν στο στρατόπεδο και είναι αυτοί που μπορεί να μεταφέρουν τον ιό μέσα! Επίσης πολύ σωστά είπατε με μια διαταγή δουλεύουν 10 μέρες το μήνα και το μηνιάτικο κανονικά! Ενώ εγώ που είμαι ιδιωτικός υπάλληλος μόλις τελειώσω το φανταρικο μου θα πρέπει να δουλέψω με 50% μείωση μισθού για να σωθεί το ιδιωτικό κεφάλαιο. Συγχαρητήρια στη ΝΔ λοιπόν! Αλλά έτσι είναι 11 εκατομμύρια είναι αυτά όλη μέρα τα ΜΜΕ παίζουν το ποσό καλά ενεργεί η κυβέρνηση!

  1. avatar Τυχερός είσαι …

   μεγάλε που είχες δουλεία πριν τη θητεία σου. Περίμενε να απολυθείς πρώτα που έχεις βγάλει και το συμπέρασμα πόσα θα παίρνεις! Κάποιοι δεν έπαιρναν εξόδους και χωρίς τον ιό. Εμπλοκή το λέγαμε, επειδή στη μονάδα δε φτάναμε ούτε για τις υπηρεσίες. Κι αυτά συμβαίνουν χρόνια τώρα και με όλες τις κυβερνήσεις

  2. avatar Φανταρακο…….

   ...κατσε στα αυγα σου...προστατευμενος εισαι....τι θες τα στελεχη ..να ναι μεσα να σου λενε παραμυθια??? Οταν χρειαστουν θα μεινουν μεσα ή εξω... ( δες Εβρο)..παρακαλα να μην χρειαστει...

  3. avatar Εγώ είμαι εξωγήινος…

   Αν εσύ υπηρετείς

   1. avatar Σφυροδρεπανίζω ακατάπαυστα, αλλά “φώς” δεν βλέπω. Όλο στα φάσκελα μας έχει ο λαός με την εργατιά και στο 5,5% . Αλλά εγώ εκεί, ακούραστος και…γκάπα-γκούπα, χράτς χρούτς, γκάπα-γκούπα, χράτς….

    Δικός μας είναι. Περήφανος συντροφος!

 5. avatar sovokai2

  Να υποθέσω ότι όλα τα στελέχη έχουν πάρει άδεια και δουλεύουν 10 ημέρες το μήνα. Ο μισθός βέβαια πέφτει κανονικά.
  Είμαστε σε πόλεμο, το είπε ο πρωθυπουργός, βγάλτε τους έξω να κάνουν καμία δουλειά... Να ελέγχουν τους δρόμους, να βοηθήσουν την αστυνομία. και αφήστε τον εχθρό από την Ανατολή να αντιμετωπίσει μόνος του τα δικά του προβλήματα.

  1. avatar Λογικός νους.

   Ποσό άσχετος είσαι με τις ένοπλες δυνάμεις... ευτυχώς για το κοινωνικό σύνολο τετοιες απόψεις φτάνουν μέχρι τα σχόλια εδώ.

   1. avatar Πες τα

    ... εδω θα διαβασεις πολλα σχολια κομπλεξικων... αδιαφορισε...

  2. avatar Το καταλάβαμε όλοι

   οτι είσαι γεννημένος ηγέτης! Δώσε εντολές! Δώσε λύσεις!

 6. avatar Ερρίκος Καλτσίδης

  \"\"παιδια της ελλαδας παιδια.\"\"\"\"....το νεοπατριωτικο πονημα της νεοελληνις..
  Παιδια ,της ελλαδας παιδια
  που σκληρα πολεματε
  με τον κορονοιο αγκαλια
  Παιδια ,στου τουίτ τα κλαδια
  θα ποσταρουμε ολες
  για να ρθειτε ξανα
  Με τα τζην τα σχισμενα
  τα μεμε προταγμενα
  θα τη βγαζουμε σολο...
  στη σκληρη μοναξια
  του μενουμε σπιτι
  Δωστους παναγια μου τυχη
  και στη χαρη σου ενα απολυμαντικο χεριων
  θαρθω για να σου κρεμασω
  στην μορφη σου μπροστα.
  Μεχρι που να ρθουνε πισω
  απο το σπιτι δεν θα ξεμυτισω
  και μασκουλα δε θα βαλω
  στη βροχη στο χιονιά.....
  υγ:εγω παντως τον πολεμο τον εχασα και σαν τον καταδικο με σερνει η λατρεία μου, ο κυρ καλτσιδης μου απο το 2015.....5 χρονια αισιως....κυρ καλτσιδη μου ειμαστε απο το 2015 μαζι παρεα εδω, το εχεις συνηδοτοποιησει, ε???
  και θα συνεχισουμε μαζι για πολυ ακομα μεχρι η πιεση σου να περασει το 20 και να πας στον καλο παραδεισο, καραβανολατρη μου εσυ

  1. avatar Κρινιώ Καλογερίδου

   ΛΑΘΟΣ: \'\'... της νεοελληνις...\'\'
   ΣΩΣΤΟ: \'\'... της νεοελληνίδος...\'\'

  2. avatar Χα χα

   Σκέτη καλτσα ο Καλτσίδης !

  3. avatar criskalts

   χαχαχαχαχαχαχαχαχα

   1. avatar Ελλην πιτογυρος

    Φιφηηηηηηηηηηη

  4. avatar Το καταλάβαμε όλοι

   πως αδικείστε και χαραμίζεστε εδώ μέσα.......

  5. avatar Υπολοχαγός Νατασσούλα

   Είστε ταλέντο στην ποίηση κε Καλτσίδη, εύγε!

   1. avatar criskalts

    χαχαχαχαχαχαχαχαχα

 7. avatar criskalts, the original

  ηρωικες οι ελληνικες ενοπλες δυναμεις......ακομα και τον κορονοιο κανουν να κλασει μεντες και να μην τις επισκεφθει....
  ελληνιδες μαμαδες που τα καμαρια σας ετοιμαζονται να χωθουν για θητεια ή την κανουν ακομα, μην φοβαστε:
  μεσα στα στρατοπεδα ο γιοκας κινδυνευει απο χιλια δυο αλλα πραγματα και μικροβια πολυ πιο επικινδυνα απο τον κορονοιο, ενδεικτικα:
  αφροδισια στις τουαλετες που καθαριζονται μονο με νερο,
  εντεροκοκοι, γαστρεντεριτιδες απο βρωμα στα μαγειρια,
  καθε ειδους ανωμαλια απο τους καραβαναδες οι οποιοι [....] και μαλιστα οταν γουσταρουν καποιον φανταρο [....]

  1. avatar criskalts

   χαχαχαχαχαχαχαχαχα

  2. avatar Παντελής, ψυκτικός

   Για να αποφύγουν όλες αυτές τις κακοτοπιές που λές τα φαντάρια μας μπορούν να τα βάλουν να κάνουν κάτι χρήσιμο: να πιάσουν όλα τα μπλε-άσπρα πανιά που περισσεύουν στα στρατόπεδα και να τα ράψουν μάσκες που θα στείλουν στα νοσοκομεία μας!
   Σημειωτέον ότι είμαι ψυκτικός και μία φορά με κάλεσαν σε στρατόπεδο έξω από τη Λάρισα για να τους φτιάξω κάτι ερκοντίσιον: έκανα το λάθος να πάω τουαλέτα και από τότε παλεύω με την ηπατίτιδα C και τα κονδυλώματα
   και φεύγοντας με χούφτωσε και ένας καραβανάς!

   1. avatar Σιγα ρε ομορφονιε

    ...πηγαινε τοιχο...τοιχο..

   2. avatar criskalts

    χαχαχαχαχαχαχαχαχα

 8. avatar criskalts, the original

  αχαχαχαχαχαχαχαχα.....μεταδιδεται τοσο ευκολα με τον αερα και παρα τον εγκλεισμο στα σπιτια αλλα
  μεσα στα στρατοπεδα και στους θαλαμο-τουαλετες των φανταριων που ειναι 2-3 ανά 50 άτομα δεν μεταδιδεται, ε??
  ουτε στις φυλακες, ουτε στα χοτ-σποτς των λαθρο, ε???
  ειπαμε ρε παιδες της νδ, πλυση εγκεφαλου αλλα οχι και τοση πια.....
  αχαχαχαχαχαχαχαχα
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......χοχοχοχοχοχο.....χιχιχιχιχιχι.....αχαχαχαχαχαχααχαχαχαχα
  ελλαδισταν......αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  1. avatar criskalts

   χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Παρακαλούμε περιμένετε ...